Discutii la ceas de seara cu niste vasluieni

Discutii la ceas de seara cu niste vasluieni

Despre clasa politică din Romania se spune că ar fi ruptă de popor și mai puțin iubitoare de țară, dar această clasă politică este oglinda societății. Nu există politicieni corupți dintr-un popor curat și nici invers. Acei politicieni nu s-au pus singuri în funcție, fotoliile le-au obținut cu voturile noastre. „De politicienii de care ne-am […]

Despre clasa politică din Romania se spune că ar fi ruptă de popor și mai puțin iubitoare de țară, dar această clasă politică este oglinda societății. Nu există politicieni corupți dintr-un popor curat și nici invers. Acei politicieni nu s-au pus singuri în funcție, fotoliile le-au obținut cu voturile noastre.

„De politicienii de care ne-am săturat ne pot salva doar alegerile” spun majoritatea vasluienilor.

  „Dacă nu le cerem socoteală acestora, atunci nimic nu se va schimba – Vasluiul va merge în continuare în jos”.

 Vasluienii cu care am discutat ocazional pe străzile orașului își doresc politicieni care să intre în politică fără intenția de a se îmbogăți peste noapte.

Pentru început, le-am propus să facă o listă a politicienilor pe care îi cunosc mai bine.

„Buzatu, Paval,  dar și aista… Tataru. Diferență eu vă spun că nu-i nimic. Acum se sfădesc, se fac în tot felul și ei se pun la masa si sunt toti la fel. Și… ce câștigăm?” imi spune un vasluian.

Cine sunt politicienii cu care vă identificați dvs.? am intrebat in continuare

„Care mai țin la popor… Botez de la USR parca, dar restul n-avem pe nimeni.” raspunde un altul si tot el replica : „Eu aș dori la putere în Vaslui și în Consiliul Judetean să ajungă acei care merită, nu acei care se țin de fotolii și umblă de pe o creangă pe alta, ca pasarea sa zboare dintr-un partid în altul numai ca să fie, doar acei care într-adevăr muncesc și care vor reforme cu adevarat  să fie alesi.”

Dar o să mergeți să votați pe 27 septembrie? am continuat sa intreb.

„Ne-om duce, vom vedea pe cine alegem acolo.”

Viitorul judetului cine îl face?

„Noi! Noi îl facem, numai că… nu-l vedem.”

In ce directie credeti ca merge acum judetul Vaslui ?

“Judetul merge spre nicăieri. Tineretul pleacă, chiar și eu plec degrabă, plec în Spania. Trei feciori am și toți îs plecați peste hotare. Cine lucrează pământul? Pământ este mult și bun, tehnică nu-i. Tineretul dacă vine la sat, unde să se angajeze la lucru?” primesc imediat raspunsul.

Și cum vă explicați acest lucru?

„Naivitatea, naivitatea noastră, credibilitatea, noi suntem… și cumsecadenia într-un fel, ca suntem așa. Noi avem nostalgie după ceea ce a fost. Eu, de pildă, am 79 de ani și eu n-am nici o nostalgie după ce a fost.”

Acest dialog in mare parte este real, locuitorii acestui oras si judet s-au saturat de politicienii PSD in special care au format in jurul baronului Buzatu o adevarata institutie a baronului. Sa credem ca dupa 27 septembrie “sandramaua” psd-ista se va destrama sub presiunea votului vasluienilor.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta