DOCUMENT EXCLUSIV Vlad Voiculescu, după ce Cîțu a spus că nu există grupul care verifica raportările COVID-19: Ce am spus este adevărat și sunt documente ale Ministerului Sănătății care atestă acest lucru

DOCUMENT EXCLUSIV Vlad Voiculescu, după ce Cîțu a spus că nu există grupul care verifica raportările COVID-19: Ce am spus este adevărat și sunt documente ale Ministerului Sănătății care atestă acest lucru
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • DOCUMENT EXCLUSIV Vlad Voiculescu, după ce Cîțu a spus că nu există grupul care verifica raportările COVID-19: Ce am spus este adevărat și sunt documente ale Ministerului Sănătății care atestă acest lucru

( Andreea Pavel  – G4Media.ro ) Războiul declarațiilor dintre fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și premierul Florin Cîțu a continuat duminică după-amiază după ce Cîțu a transmis că nu există, la nivelul ministerului, un grup de lucru care verifică eventualele raportări greșite ale cifrelor zilnice referitoare la evoluția pandemiei COVID-19. Vlad Voiculescu a declarat […]

( Andreea Pavel  – G4Media.ro )

Războiul declarațiilor dintre fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și premierul Florin Cîțu a continuat duminică după-amiază după ce Cîțu a transmis că nu există, la nivelul ministerului, un grup de lucru care verifică eventualele raportări greșite ale cifrelor zilnice referitoare la evoluția pandemiei COVID-19.

Vlad Voiculescu a declarat pentru G4Media că ce a spus ”este adevărat” și că există documente în minister care pot confirma spusele sale:

  • ”Ce am spus este adevărat și sunt documente care atestă acest lucru. Sunt documente ale Ministerului Sănătății”, a declarat pentru G4Media fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Surse din minister au pus la dispoziția G4Media un document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, din 12 aprilie, cu 2 zile înainte ca Voiculescu și Moldovan să fie demiși de premierul Cîțu.

Prin document se decidea înființarea unui ”grup tehnic de lucru” care urma să verifice ”modalitatea de raportare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2”.

Pe una dintre cele două pagini este scris mesajul ”Dlui. Florin Cîțu. Confidențial” și este semnată cu mențiunea ”Am primit”.

Context

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică după-amiază, că în urma unei discuții cu secretarul de stat Andrei Baciu a aflat că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru care verifică eventuale neconcordanțe în raportările cifrelor referitoare la evoluția zilnică a pandemiei COVID-19.

Cîțu a mai spus că va forma un astfel de grup de lucru și va verifica eventualele diferențe care au fost invocate de fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu.

Discuția a fost deschisă după ce fostul ministru al Sănătății a declarat că ar exista neconcordanțe între cifrele reale și cele raportate de autorități zilnic, referitor la modul în care se evoluează situația pandemică.


Distribuie articolul