Domnule Băsescu, de ce e „nulitate” Vlad Voiculescu? Pentru că nu a luat șpagă 6,3 milioane de euro precum omul dvs., doctorul Duță, cel condamnat la 6 ani de pușcărie?

Domnule Băsescu, de ce e „nulitate” Vlad Voiculescu? Pentru că nu a luat șpagă 6,3 milioane de euro precum omul dvs., doctorul Duță, cel condamnat la 6 ani de pușcărie?
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Domnule Băsescu, de ce e „nulitate” Vlad Voiculescu? Pentru că nu a luat șpagă 6,3 milioane de euro precum omul dvs., doctorul Duță, cel condamnat la 6 ani de pușcărie?

( Cristian Hubali – Ziaristii.ro ) Cu o zi înainte să fie demis din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS) a fost aspru criticat de fostul președinte al României, Traian Băsescu (PMP). „Domnul Voiculescu este o nulitate în materie de sănătate. Nu o fi țara asta plină numai de nulități, puteau să-l lase […]

( Cristian Hubali – Ziaristii.ro )

Cu o zi înainte să fie demis din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS) a fost aspru criticat de fostul președinte al României, Traian Băsescu (PMP).

„Domnul Voiculescu este o nulitate în materie de sănătate. Nu o fi țara asta plină numai de nulități, puteau să-l lase pe Tătaru în continuare. (…) Nulitățile nu au cum să dea bine, lipsa de recunoaștere profesională nu are cum să aducă autoritate. Despre ce lume vorbim? Una în care cu cât ești o nulitate mai mare, cu atât să fii mai apreciat?”, și-a lansat tirada fostul președinte la B1 TV pe 13 aprilie.

A doua zi, premierul Florin Cîțu (PNL) l-a destituit pe Vlad Voiculescu pentru ultima „ispravă” pe care a făcut-o secretara de stat Andreea Moldovan: publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de mare impact, cel privind carantinarea, fără avizul președintelui Comitetului Național pentru Situații de Urgență și, implicit, fără informarea premieruui. Șeful acestui Comitet este însuși Florin Cîțu. Aici n-a fost vorba de un război politic, ci de o eroare instituțională la nivel înalt.

Dincolo de asta, intervenția lui Traian Băsescu la B1 TV e una prea dură pentru Vlad Voiculescu. Adică, Voiculescu se face vinovat de prăbușirea întregului sistem de sănătate, deși s-a aflat la conducerea ministerului mai puțin de 4 luni.

În toată această perioadă, în afara unor greșeli organizatorice și de comunicare, s-o spunem pe-a dreaptă: a fost ministrul care a pus gând rău mafiei din sănătate, a început reorganizarea sistemului din temelii. Practic, a vrut să înlăture numirile politice și să angajeze persoane competente, pe bază de concurs, pe criterii de eficiență.

Violența verbală a lui Traian Băsescu nu este însă una întâmplătoare. Și el, în calitate de șef de stat, a stat bine înfipt în ciolaniada PDL pe vremea în care Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) era condusă de „locotenentul” său Lucian Duță.

În aproape 3 ani, Duță, fost președinte al PDL Sector 1 – București, a „reformat” sistemul de sănătate prin luarea unor șpăgi „la ordin politic”, cum reiese din rechizitoriul întocmit în cazul său de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Mai mult, la ultima sa șpagă, Duță a invocat o relație apropiată cu președintele de atunci, Traian Băsescu. Dezvăluirea i-a aparținut lui Radu Enache, reprezentantul HP România, într-o mărturie depusă la DNA și lecturată de G4Media.ro.

De la Luci Duță la Nuți Udrea

Acum se vede cine e o „nulitate în materie de sănătate”: e chiar „pila” lui Băsescu, nu „mielul” Voiculescu, cel care a dorit să desființeze astfel de practici mioritice.

Domnule președinte Băsescu, nu Voiculescu a luat șpaga de 6,3 milioane de euro pentru implementarea cardurilor de sănătate, ci omul dumneavoastră din PDL, doctorul Lucian Duță!

Domnule președinte Băsescu, nu Voiculescu a primit în această speță o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare, ci „pila” dumneavoastră din PDL, Lucian Duță!

Ați mai spus la B1 TV: „Am vrut în 2012 să introducem, pe asumarea răspunderii, noua lege a sănătății. Pentru că sistemul nu a avut încredere în ceea ce eu voiam să propun, au ieșit oameni în stradă, au protestat, nu s-a făcut. Toate aceste lucruri s-au întâmplat chiar dacă legea pe care eu o propuneam era emanația celor mai mari specialiști din România. Însă în loc să-i las pe ei s-o prezinte, m-am apucat eu s-o explic”.

Care „lege”? Aia a șpăgilor de la CNAS? Lăsați-o moartă, domnule președinte Băsescu! Și, în loc să vă luați de Vlad Voiculescu, vedeți-vă de infractorii din fostul PDL, de la Luci Duță la Nuți Udrea!


Distribuie articolul