Donald Trump a semnat proiectul de lege privind noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari

Donald Trump a semnat proiectul de lege privind noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Donald Trump a semnat proiectul de lege privind noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a semnat în cele din urmă duminică seara, după mai multe zile de amânare, proiectul de lege privind noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari, adoptat luni de Congresul american, informează AFP și Agerpres. Totodată, Donald Trump a […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a semnat în cele din urmă duminică seara, după mai multe zile de amânare, proiectul de lege privind noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari, adoptat luni de Congresul american, informează AFP și Agerpres.

Totodată, Donald Trump a semnat şi legea bugetului guvernului federal, în valoare de 1.4 trilioane de dolari, prin care se evită închiderea serviciilor publice – shutdown – începând de marţi.

“Ratific această lege pentru restabilirea indemnizaţiilor de şomaj, oprirea evacuării (chiriaşilor), acordarea de asistenţă locatorilor, adăugarea de fonduri suplimentare programului de împrumuturi pentru companii, pentru a permite angajaţilor companiilor aeriene să se întoarcă la muncă şi a oferi fonduri suplimentare substanţiale pentru distribuirea vaccinurilor”, potrivit unui comunicat.

Viitorul preşedinte american Joe Biden a atenţionat sâmbătă împotriva “consecinţelor devastatoare” pentru milioane de americani aflaţi în dificultate dacă Donald Trump nu va semna, după cum a ameninţat, vastul plan de relansare economică adoptat de Congres, informează Agerpres.

După luni de dezbateri, parlamentarii americani au adoptat joi un plan de susţinere economică de circa 900 de miliarde de dolari, însă Donald Trump l-a respins, cerând între altele o majorare a ajutoarelor directe acordate celor mai sărace familii.

“Această abdicare de la responsabilităţi are consecinţe devastatoare”, a atenţionat Biden, evocând în special expirarea începând din această sâmbătă a alocaţiilor de şomaj pentru 10 milioane de persoane şi încetarea actualei finanţări a serviciilor de stat pe 28 decembrie.

“Acest proiect de lege este esenţial, el trebuie să fie semnat pentru a intra în vigoare imediat”, a adăugat într-un comunicat preşedintele democrat, subliniind “devastarea economică provocată de COVID-19”.


Distribuie articolul