Donald Tusk atenționează: ”Există câte un Trump peste tot, deci fiecare ar trebui să-și apere propriul Capitoliu”

Donald Tusk atenționează: ”Există câte un Trump peste tot, deci fiecare ar trebui să-și apere propriul Capitoliu”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Donald Tusk atenționează: ”Există câte un Trump peste tot, deci fiecare ar trebui să-și apere propriul Capitoliu”

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, a reacționat în cazul atacului de la Washington și atenționează că peste tot în lumea politică există câte un Trump, iar cazul Capitoliului se poate repeta. „Există câte un Trump peste tot, deci fiecare ar trebui să-și apere propriul Capitoliu”, a scris […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Fostul președinte al Consiliului European, Donald Tusk, a reacționat în cazul atacului de la Washington și atenționează că peste tot în lumea politică există câte un Trump, iar cazul Capitoliului se poate repeta.

„Există câte un Trump peste tot, deci fiecare ar trebui să-și apere propriul Capitoliu”, a scris Donald Tusk pe contul de Twiiter.

Procesul de certificare a alegerii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA de către Congresul american reprezintă ultima etapă înaintea ceremoniei de inaugurare din 20 ianuarie, după ce fostul vicepreședinte a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020 cu peste 81 de milioane de voturi, iar la 14 decembrie a obținut și majoritatea voturilor, 306 la 232, în Colegiul Electoral în urma competiției cu Donald Trump.

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, într-o demonstrație violentă fără precedent în ultimele două secole pentru clădirea Congresului american.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate la Capitoliu.

Ulterior, Congresul Statelor Unite şi-a reluat sesiunea consacrată certificării victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale.


Distribuie articolul