Donald Tusk îi mulțumește lui Joe Biden: Înfrângerea lui Donald Trump poate fi începutul sfârșitului populismelor de extremă dreapta și în Europa

Donald Tusk îi mulțumește lui Joe Biden: Înfrângerea lui Donald Trump poate fi începutul sfârșitului populismelor de extremă dreapta și în Europa
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Donald Tusk îi mulțumește lui Joe Biden: Înfrângerea lui Donald Trump poate fi începutul sfârșitului populismelor de extremă dreapta și în Europa

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Pierderea alegerilor prezidențiale din SUA de către Donald Trump poate reprezenta începutul sfârșitului pentru populismul de extremă dreapta și din Europa, a afirmat Donald Tusk, președintele PPE și fostul șef al Consiliului European, într-o postare pe Twitter în care i-a mulțumit lui Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite. […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Pierderea alegerilor prezidențiale din SUA de către Donald Trump poate reprezenta începutul sfârșitului pentru populismul de extremă dreapta și din Europa, a afirmat Donald Tusk, președintele PPE și fostul șef al Consiliului European, într-o postare pe Twitter în care i-a mulțumit lui Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite.

“Înfrângerea lui Trump poate fi începutul sfârșitului triumfului populismelor de extremă dreapta și în Europa”, a scris Tusk, cunoscut pentru replicile sale la adresa lui Donald Trump.

“Mulțumim, Joe”, a mai scris Donald Tusk, care în calitate de prim-ministru al Poloniei și de președinte al Consiliului European a colaborat cu Joe Biden pe vremea când acesta era vicepreședinte al SUA.

Mesajul lui Tusk, înscris în reacțiilor liderilor europeni și NATO la alegerea lui Joe Biden ca președinte al SUA, vine după ce fostul președinte al Consiliului European și-a manifestat în luna iulie susținerea pentru ca Joe Biden să devină noul președinte al SUA, într-un nou gest critic la adresa actualului lider de la Casa Albă, Donald Trump.

“Am crezut întotdeauna în idealurile republicane și în măreția Americii, atât în calitate de anti-comunist în cadrul sindicatului Solidaritatea, cât și în calitate de prim-ministru al Poloniei și președinte al Consiliului European. Reagan a fost eroul meu. Și am ajuns să-l cunosc pe Donald Trump destul de bine. Acestea sunt motivele pentru care mă rog pentru succesul lui Joe Biden”, a spus Tusk, atunci.

Anul trecut, la ultimul său discurs în plenul Adunării Generale a ONU în calitate de președinte al Consiliului European, Donald Tusk a lansat noi critici la adresa președintelui american Donald Trump, cel care respinsese, din nou, de la tribuna ONU ”viitorul globalist” al lumii.

Ulterior, după summitul aniversar al NATO de la Londra, Donald Tusk a publicat o fotografie cu el îndreptând două degete sub forma unei arme către Donald Trump și scriind: “În pofida turbulențelor sezoniere, prietenia noastră transatlantică trebuie să fie durabilă”.


Distribuie articolul