Dr. Rafila e bunicul ținut în geam, ca să încaseze nepoțelul Marcel pensioara

Dr. Rafila e bunicul ținut în geam, ca să încaseze nepoțelul Marcel pensioara
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dr. Rafila e bunicul ținut în geam, ca să încaseze nepoțelul Marcel pensioara

( Mircea Marian – Newsweek ) Când vrea să laude candidații PSD la alegerile parlamentare, primul nume pe care-l spune Ciolacu este Rafila. Când vorbește despre viitorul guvern PSD, Rafila este primul pe care Ciolacu îl pune pe listă. Însă, pe listele PSD de la București, cine rânjește naiv-slinos din spatele domnului doctor? Primarul Tudorache, […]

( Mircea Marian – Newsweek )

Când vrea să laude candidații PSD la alegerile parlamentare, primul nume pe care-l spune Ciolacu este Rafila. Când vorbește despre viitorul guvern PSD, Rafila este primul pe care Ciolacu îl pune pe listă.

Însă, pe listele PSD de la București, cine rânjește naiv-slinos din spatele domnului doctor? Primarul Tudorache, cel care nu știa cum să mai îndese în conturile fostei neveste și a menajerei banii și bijuteriile cu diamante. Iar după Tudorache, vin și ceilalți primari PSD respinși de bucureșteni: turistul Florea de la Sectorul 5 și Mutu, de la Sectorul 6 (care stă ascuns pe listele pentru Senat). 

Tot cu ajutorul lui Rafila încearcă PSD să facă uitată candidatura “luptătorului“ Daniel Ghiță, un semi-analfabet care crede că masca de protecție scade imunitatea și care susține desființarea DNA. În timp ce Rafila recită mesajul corect politic, Ghiță colectează conspiraționiștii care susțin că pandemia a fost pusă la cale de Bill Gates, iar masca e “botniță“. 

Și tot în spatele lui Rafila sunt pitiți câțiva dintre mogulii sistemului medical de stat: plagiatorul Bodog, ministru al Sănătății în regimul Dragnea, cel care a reușit să scape de sub orice control epidemia de rujeolă, sau Leonard Azamfirei, alt rector pe viață, de la UMF Târgu-Mureș, și el cu nenumărate suspiciuni de plagiat. 

Bietul dr. Rafila e acrobatul de circ care trebuie să țină în spate întreaga piramidă răsturnată a clientelei pesediste, clientela care l-a slugărit fără rușine pe Dragnea și care avea nevoie de o imagine relativ curată cu care să defileze în campanie. 

Sunt însă prea mulți ca să poată fi ascunși. Dacă-l dăm deoparte pe dr. Rafila, ne amintim că toți parlamentarii PSD au votat legile lui Dragnea de distrugere a statului de drept, au susținut odioasa OUG 13/2017 și n-au crâcnit atunci când acesta a distrus sistematic economia, cu ajutorul sfaturilor lui Cristian Socol, viitorul ministru de Finanțe într-un ipotetic guvern PSD. 

Noua garnitură PSD este, de fapt, eșalonul III din regimul Dragnea, necuvântătoarele care votau și executau orbește ordinele șefului de partid. Iar pentru cine a uitat, vă amintesc eu că-n 2016 și Dragnea juca piesa liderului care face curățenie în partid, are standarde etice și promite să respecte statul de drept. Uitați-vă peste știrile din campania lui 2016: PSD părea partidul cel mai decis să sprijine lupta cu corupția. La nici două luni de la victorie, guvernul PSD Dragnea-Grindeanu emitea OUG 13/2017 și sute de mii de oameni ieșeau în stradă. 


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta