Draga politicianule, zambeste este asa de simplu

Draga politicianule, zambeste este asa de simplu

Deci sa incepem. Pentru inceput asezati-va comod in fotoliu, stati calm, deschideti televizorul eventual sa aveti un pahar de apa si un Extraveral la indemana. Politicianul psd-ist intra in scena la Antena 3. Saptamana trecuta la Antena 3, (nu ca as fi un fan al acestei televiziuni, dar imi place sa ma documentez), l-am urmarit […]

Deci sa incepem. Pentru inceput asezati-va comod in fotoliu, stati calm, deschideti televizorul eventual sa aveti un pahar de apa si un Extraveral la indemana. Politicianul psd-ist intra in scena la Antena 3.

Saptamana trecuta la Antena 3, (nu ca as fi un fan al acestei televiziuni, dar imi place sa ma documentez), l-am urmarit pe un cunoscut politician, unul dintre liderii PSD. Cu toate ca prin felul in care se imbraca pare a fi unul dintre cei mai stilati politicieni ai PSD, imaginea lui pe ecran era de provincial, de “baiat de la tara” sau mai elegant spus de “intelectual de prima generatie”. Observatia mea nu contine vreo nota de rautate, ci o simpla constatare a realitatii, majoritatea politicienilor din unele partide sunt “baieti de la tara”.

Multi politicieni romani nu pot scapa de conditia de “baieti de la tara”  cu care ajungand in fruntea tarii, nu sunt nici tarani, dar nici intelectuali. Acestia au pierdut ceea ce era etic si frumos la taranul roman si nu au asimilat ceea ce este valoros la un intelectual. Multi politicieni se comporta aidoma unor tarani care vin o data pe an la oras sa faca niscai targuieli, dar cand isi leaga la gat cravata se simt stanjeniti si incomodati, simt ca se sufoca cand camasa il strange la gat.

Daca trebuie sa raspunda la vreo intrebare incomoda, va rog sa-i urmariti cu atentie, fata li se crispeaza si devine livida, iar incercarea acestora de a zambi se materializeaza intr-un fel de fortat. Politicianul roman inca nu a invatat sa zambeasca, taranul fudul din el nu a murit.

Va rog sa-i urmariti pe unii politicieni acum in campania care sta sa inceapa, ei sunt in egala masura jalnici si caraghiosi, tragici si ridicoli, tantosi, de o solemnitate stupida si jenanta, vecina cu prostia. Este o diferenta ca intre cer si pamant intre ei si politicienii americani sau occidental care afiseaza mereu un zambet larg, prietenesc.

Personal pretind ca politicianul care apare la televizor sa fie vesel si sa-mi zambeasca, chiar daca stiu ca nu ma respecta, ma minte si ma manipuleaza. Deoarece el trebuie sa ma cucereasca pe mine si nu eu pe el, el are nevoie de votul meu, nu eu de al lui. Mutrele acre, catranite, privirile suspicioase imi taie pofta de a participa la alegeri. Nu inteleg de ce unii politicieni se uita la oameni cu atata rautate si banuiala.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta