Dragoș Pîslaru, după un an și jumătate în PE: Primele două legi coordonate ca raportor și „gândite cu inima la România” au intrat oficial în vigoare!

Dragoș Pîslaru, după un an și jumătate în PE: Primele două legi coordonate ca raportor și „gândite cu inima la România” au intrat oficial în vigoare!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Dragoș Pîslaru, după un an și jumătate în PE: Primele două legi coordonate ca raportor și „gândite cu inima la România” au intrat oficial în vigoare!

( Alexandra Loy – Caleaeuropeana.ro ) După un an și jumătate de mandat în Parlamentul European, eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe) a fost martor la intrarea oficială în vigoare a primelor două legi coordonate în calitate de raportor și „gândite cu inima la România” și la oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă, „La […]

( Alexandra Loy – Caleaeuropeana.ro )

După un an și jumătate de mandat în Parlamentul European, eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe) a fost martor la intrarea oficială în vigoare a primelor două legi coordonate în calitate de raportor și „gândite cu inima la România” și la oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă,

„La un an și jumătate de când am preluat mandatul de europarlamentar, azi trăiesc un sentiment grozav – primele două legi pe care le-am coordonat ca raportor al Parlamentului European au intrat oficial în vigoare! Mecanismul de Redresare și Reziliență, împreună cu Instrumentul pentru Asistență Tehnică au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (echivalentul Monitorului Oficial din România), devenind astfel regulamente oficiale ale Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul român.

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene este registrul în care se scriu toate legile europene, fundamentul politicilor care ne ghidează viața noastră de zi cu zi, ca cetățeni europeni.

Cele două acte normative sunt regulamente, adică acte normative de prim rang care au efect direct și trebuie aplicate de către statele membre.

„Publicarea în Jurnalul Oficial este punctul final al procesului legislativ la nivel european, la care am ajuns după 9 luni de muncă, zeci de săptămâni de întâlniri, discuții, sute de zile și nopți de negocieri și redactări de poziții și texte”, afirmă Dragoș Pîslaru.

Mecanismul de Redresare și Reziliență, cu un buget de 672,5 miliarde de euro, pune la dispoziția României 30 de miliarde de euro pe care să îi folosim pentru reforme și investiții, iar pentru crearea și implementarea acestora, Comisia Europeană ne pune la dispoziție Instrumentul pentru Asistență Tehnică. în valoare totală de 864 milioane euro.

„Pe ambele le-am gândit cu inima la România, care are o șansă istorică acum de a remedia toate regresele și a corecta toate disfuncționalitățile, dar și oportunitatea de a investi în viitor, de a devenit un actor european de anvergură”, mai precizează politicianul Renew Europe. 


Distribuie articolul