Drulă: S-a rezolvat și construirea drumurilor de legătură cu podul de la Brăila, “Golden Gate de Dunăre”. Erau blocate stupid din 2018

Drulă: S-a rezolvat și construirea drumurilor de legătură cu podul de la Brăila, “Golden Gate de Dunăre”. Erau blocate stupid din 2018
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Drulă: S-a rezolvat și construirea drumurilor de legătură cu podul de la Brăila, “Golden Gate de Dunăre”. Erau blocate stupid din 2018

( Redacţia – Ziaristii.ro ) S-a rezolvat, în sfârșit, și documentația pentru construirea drumurilor de legătură cu podul de la Brăila, blocată incredibil încă din 2018 în birourile funcționarilor! Anunțul a fost făcut de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și pune capăt unei situații absolut rușinoase: constructorii japonezi și italieni sunt aproape gata cu podul, iar […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

S-a rezolvat, în sfârșit, și documentația pentru construirea drumurilor de legătură cu podul de la Brăila, blocată incredibil încă din 2018 în birourile funcționarilor! Anunțul a fost făcut de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, și pune capăt unei situații absolut rușinoase: constructorii japonezi și italieni sunt aproape gata cu podul, iar românii nu reușeau să pună niște ștampile pe avize.

A fost emisă autorizația pentru construirea ultimilor 15 kilometri de drumuri de legătură care vor conecta podul de peste Dunăre, de la Brăila, cu rețeaua de drumuri naționale, a anunțat ministrul Drulă.

Primii 6 kilometri de drumuri fuseseră aprobați pe 4 martie. Fără aceste drumuri, podul ar fi inutil, pentru că oamenii n-ar avea cum să ajungă la el.

Situația, despre care a scris și Ziaristii.com încă de anul trecut, risca să devină de antologia rușinii. Constructorii japonezi și italieni muncesc zi și noapte, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și se apropie spectaculos de finalizarea podului, care va fi o capodoperă inginerească. Colosala lucrare va fi terminată anul viitor, în 2022, și costă 2 miliarde de lei.

În acest timp, încă din ianuarie 2018, funcționarii români din birouri au pasat unii la alții responsabilitatea de a ștampila avizele pentru construirea drumurilor. E vorba de căile de acces către Brăila, Măcin și Jijia.

Anunțul lui Cătălin Drulă despre deblocarea procedurilor pentru construirea drumurilor de acces către Podul de la Brăila

PODUL SUSPENDAT DE LA BRĂILA: LIBER PENTRU ȘANTIERUL DRUMURILOR DE LEGĂTURĂ. AM ELIMINAT ȘI ULTIMUL BLOCAJ

A fost emisă autorizația de construire pentru ultimii 15 km de drumuri de legătură cu Podul de la Brăila. Primii 6 km fuseseră autorizați pe data de 4 martie.

La început de mandat spuneam că, din cauza întârzierilor din trecut, exista riscul ca Podul de la Brăila să rămână muzeu. Începuse construcția podului, dar drumurile de legătură nu fuseseră începute în același timp și nu aveau nici măcar autorizație de construire. Am mai spus și că ne vom lupta ca să NU se întâmple acest scenariu nefericit.

Azi am făcut un mare pas către evitarea scenariului “muzeu”, prin emiterea autorizației de construire pentru cei 15 km de drum nou, care fac parte din această investiție, pe baza documentației tehnice la care a lucrat constructorul în aceste luni.

Și O VESTE FOARTE BUNĂ: avem promisiunea constructorului că podul NU va rămâne “muzeu”. La sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10km din drumurile de legătură, respectiv relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi.

Acum așteptăm ca firma de construcții să se apuce în forță de lucrările la drumurile de legătură.

Între timp, săptămâna trecută, a început ridicarea platformei de lucru a Podului suspendat de la Brăila. Operațiunea va dura două luni și jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oțel peste pod, care vor susține tablierul.

Cablurile cântăresc împreună circa 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 km.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1120 de m și o lungime totală de 2 km.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta