Drulă schimbă directorul de la CFR Călători. Printre obiectivele lui Ovidiu Vizante: digitalizarea companiei, creșterea veniturilor, extinderea serviciilor

Drulă schimbă directorul de la CFR Călători. Printre obiectivele lui Ovidiu Vizante: digitalizarea companiei, creșterea veniturilor, extinderea serviciilor
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Drulă schimbă directorul de la CFR Călători. Printre obiectivele lui Ovidiu Vizante: digitalizarea companiei, creșterea veniturilor, extinderea serviciilor

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, continuă schimbările majore care i-au ostilizat deja o însemnată parte a clasei politice: l-a numit director general la CFR Călători pe Ovidiu Vizante, care vine din mediul privat. Noul director începe mandatul pe 20 aprilie. Ovidiu Vizante a fost director general al companiei private Rail Cargo […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, continuă schimbările majore care i-au ostilizat deja o însemnată parte a clasei politice: l-a numit director general la CFR Călători pe Ovidiu Vizante, care vine din mediul privat. Noul director începe mandatul pe 20 aprilie.

Ovidiu Vizante a fost director general al companiei private Rail Cargo și are, printre obiectivele majore la CFR Călători, aducerea societății în Secolul XXI în ce privește digitalizarea, favorizarea serviciilor pentru navetiști și implementarea de facilități pentru persoanele care folosesc biciclete.

Noul director de la CFR Călători a lucrat atât la CFR, cât și la companii feroviare private

Noul director al CFR Călători este specializat în managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea proceselor pentru creșterea vânzărilor.

E absolvent de master la Universitatea Politehnică București în transport și logistică. A lucrat atât la stat, ca manager de trafic la Regionala CFR Brașov, cât și la companii feroviare private.

Noul director îl înlocuiește pe Dan Costescu. Fostul manager al CFR Călători ajunsese în funcție în calitate de apropiat al fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode (acum ministru de Interne). Costescu ocupase și postul de ministru al Transporturilor în 2016, în Guvernul Cioloș, dar atunci n-a rezistat decât 6 luni, fiind schimbat de premier pentru că în mandatul său proiectele de infrastructură au stagnat.

Deciziile lui Drulă au stârnit deja animozități. Puternicul sindicat al lucrătorilor de la Metrorex, condus de baronul Ion Rădoi, îi cere demisia și duce un război de uzură cu el după ce ministrul a schimbat conducerea companiei și a pornit demolarea buticurilor ilegale amplasate de sindicaliști în stațiile de metrou. De asemenea, ar fi apărut nemulțumiri inclusiv printre partenerii de coaliție pentru că Drulă a schimbat șefii mai multor companii de stat, eliminând și zeci de persoane din clientela politică. Printre punctele critice ar fi și reforma inițiată la TAROM, în urma căreia sute de persoane ar urma să fie restructurate.


Distribuie articolul