Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Conducerea Metrorex a notificat sindicatul lucrătorilor de la metrou că va renunța la firmele care asigură acum paza și că va aduce în loc Jandarmeria, conform unui document arătat presei de șefii USLM și citat de Agerpres. Surprinzător și nu prea, deși în mod normal n-ar avea de ce să […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Conducerea Metrorex a notificat sindicatul lucrătorilor de la metrou că va renunța la firmele care asigură acum paza și că va aduce în loc Jandarmeria, conform unui document arătat presei de șefii USLM și citat de Agerpres.

Surprinzător și nu prea, deși în mod normal n-ar avea de ce să ridice obiecții, baronul Ion Rădoi, șeful USLM, s-a arătat nemulțumit de decuplarea firmelor private de la contractele cu firma de stat Metrorex. Sindicalistul a afirmat că în acest moment sunt circa 5-600 de agenți de pază, iar aducerea jandarmilor în loc ar dubla costurile pentru companie.

În adresa primită de USLM și dată publicității de sindicat se scrie: „Cu referire la propunerea dumneavoastră ca paza în rețeaua de metrou să fie asigurată de jandarmi (…), în scopul de a materializa propunerea (…), vom demara acțiunile necesare pentru asigurarea prezenței Jandarmeriei în cadrul rețelei de metrou care să asigure paza bunurilor materiale, ordinea publică, siguranța călătorilor și a lucrătorilor de la metrou“.

Deși rezultă că propunerea a fost făcută, la un moment dat, chiar de sindicat, Ion Rădoi e nemulțumit: „S-au făcut niște comparații cu firmele de pază actuale și Jandarmeria, din câte cunosc, ar duce cel puțin la un preț dublu. Dar nu știu cifra, știu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte. (…) Nu știu cu exactitate, dar din datele pe care le deținem și noi, la firma de pază sunt 500 – 600 de agenți, pe acolo“.

Deloc neașteptat, Ion Rădoi a respins categoric propunerea Metrorex ca USLM să renunțe la spațiul primit de la companie ultracentral, la stația Unirii, pentru ca acolo să fie instalat comandamentul dispozitivului de jandarmi care va prelua paza obiectivului. Metrorex propusese să dea sindicatului, la schimb, un alt spațiu la Pantelimon. Rădoi a considerat propunerea o diversiune, parte a unui plan mișelesc: “Este o încercare de destabilizare a sindicatului, asta este clar. Aduc 5 jandarmi aici (în sediul USLM de la Piata Unirii 1 – n.red.) și te dau afară!“.

Rădoi e în război pe față cu ministrul Drulă și cu șeful companiei Metrorex, Ștefan Paraschiv, după ce aceștia i-au evacuat dughenele din stațiile de metrou, pe care le exploatau ilegal de 3 ani.


Distribuie articolul