Economia poate reveni la nivelul perioadei Trump: Oare va avea grijă Biden să nu se întâmple asta?

Economia poate reveni la nivelul perioadei Trump: Oare va avea grijă Biden să nu se întâmple asta?
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Economia poate reveni la nivelul perioadei Trump: Oare va avea grijă Biden să nu se întâmple asta?

Se preconizează din nou o creștere economică. Statele își relaxează controlul asupra restricțiilor COVID-19, afacerile se redeschid și anunțuri de „Angajăm“ au fost postate în tot orașul. Indicatorii economici publicați recent arată, de asemenea, că perspectivele pentru întreprinderile mici sună bine, analizează Robin Walker într-un articol American Spectator. Dar, deși Small Business Optimism Index al […]

Se preconizează din nou o creștere economică. Statele își relaxează controlul asupra restricțiilor COVID-19, afacerile se redeschid și anunțuri de „Angajăm“ au fost postate în tot orașul. Indicatorii economici publicați recent arată, de asemenea, că perspectivele pentru întreprinderile mici sună bine, analizează Robin Walker într-un articol American Spectator.

Dar, deși Small Business Optimism Index al National Federation of Independent Business a crescut cu 1,6 puncte în aprilie, un număr record de angajatori au raportat, de asemenea, dificultăți în a găsi angajați. Se pare că mai mult de opt milioane de locuri de muncă nu au fost încă recuperate după închiderea economică impusă de guvern timp de un an de zile, iar rata șomajului național pare să se fi blocat la puțin peste 6%. Care e problema atunci?

Politicile guvernamentale descurajează în mod activ munca.

Pe parcursul pandemiei COVID-19, soluția Stângii a fost o grămadă de bani cash ca beneficii pentru americanii rămași fără loc de muncă. O primă săptămânală de asigurare pentru șomaj, în valoare de 600 USD, a fost aprobată inițial în cadrul CARES Act, și un bonus săptămânal de 300 USD – preconizat să expire în septembrie 2021 – a fost introdus în așa-numitul American Rescue Plan al președintelui Biden. Aceste beneficii generoase oferă multor americani un venit mai mare decât câștigurile lor anterioare.

Americanii pot primi acum 3.700 de dolari pe lună, în asigurări de șomaj și alte beneficii în numerar, în timp ce stau acasă. Angajatorii ar trebui să plătească angajaților cu normă întreagă un salariu de aproape trei ori mai mare decât cel minim – 21 USD pe oră – pentru  a concura cu aceste beneficii sponsorizate din banii contribuabililor. Pentru a înrăutăți și mai mult lucrurile, Congresul a extins, de asemenea, la peste un an eligibilitatea pentru asigurarea de șomaj și a suspendat cerințele obligatorii de a căuta un loc de muncă, plasând practic companiile pe lista de așteptare a angajaților americani.

Potrivit sondajelor recente, 73% dintre proprietarii de afaceri au avut dificultăți în a angaja noi lucrători în ultimele luni, majoritatea angajatorilor raportând că au pierdut oportunități de afaceri ca urmare a lipsei de personal. 65% dintre angajatori atribuie aceste dificultăți de a găsi personal bonusului săptămânal de 300 USD. Președintele Biden și Liderul Majorității Camerei, Steny Hoyer, nu doar că nu percep bine realitatea – greșesc de-a dreptul.

Din fericire, statele încep să-și dea seama singure ce e de făcut. Până în prezent, 26 de state au renunțat la bonusul de șomaj de 300 USD pe săptămână și pun capăt piedicii artificiale din calea redresării noastre economice. Aceste state dau libertate companiilor și potențialilor angajați să revigoreze zona comercială și economiile locale. Și mai multe state ar trebui să le urmeze exemplul.

Sondajele arată că majoritatea alegătorilor, inclusiv majoritatea independenților, sprijină ideea ca bonusul de șomaj să expire atunci când a fost programat. Este un lucru de bun simț: programele de asistență socială nu ar trebui să ofere un venit mai mare decât un servici. Cu toate acestea, în ciuda necesității clare a unei economii libere și complete, la Washington , DC, circulă zvonuri de extindere a beneficiilor pentru cei fără loc de muncă.

Președintele Biden și democrații din Congres ar trebui să renunțe la orice încercare de a extinde bonusurile de șomaj sau de a împiedica redresarea noastră economică prin extinderea programelor de asistență socială cu mult dincolo de scopul lor inițial. În schimb, politicienii ar trebui să își concentreze eforturile pe reducerea barierelor privind angajarea și antreprenoriatul, astfel încât mai mulți americani să poată retrăi Visul American.

Înainte de pandemia COVID-19, șomajul scăzuse la un nivel minim pe ultimii 50 de ani și milioane de americani trecuseră de la dependența de asistență socială la servici. Nu trebuie să vă placă de președintele Trump ca să vă fi plăcut nivelul la care a adus economia. Iar familiile și afacerile americane merită să beneficieze de economia din perioada pre-pandemică, indiferent cine se află acum la Casa Albă.

Traducere și adaptare
Tribuna.US


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta