Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Exorcizarea PSD-iștilor în Parlament: „Ați alungat-o pe Kovesi din țară și ați dat de dracu’ iar! Ghinion, nu veți putea fura din PNRR!”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Un moment care a semănat mai degrabă cu un act de exorcizare în plenul Parlamentului a avut loc luni, când Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, i-a anunțat pe PSD-iști, într-un cor de fluierături și huiduieli, că “au dat de dracu’”, adică de Kovesi, și nu vor putea băga mâna în […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Un moment care a semănat mai degrabă cu un act de exorcizare în plenul Parlamentului a avut loc luni, când Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, i-a anunțat pe PSD-iști, într-un cor de fluierături și huiduieli, că “au dat de dracu’”, adică de Kovesi, și nu vor putea băga mâna în fondurile PNRR.

Scena s-a petrecut în timpul dezbaterilor la moțiunea simplă depusă de PSD și intitulată “Cristian Ghinea, de la zero la abis”, în care i se reproșează ministrului că ar fi gestionat prost situația PNRR.

Ghinea a desființat textul moțiunii în doar câteva fraze, arătând că toate acuzațiile sunt false, că PSD se contrazice singur în propriul document și că discuțiile n-au obiect.

Pentru că PSD-iștii se manifestau foarte agresiv, Ghinea le-a răspuns ironic, informându-i că începerea activitățiila Parchetul European condus de Kovesi e cea mai proastă veste pentru ei, după ce s-au chinuit atât s-o dea jos de la DNA: „Am prevăzut în plan (PNRR – n.red.) un sistem foarte strict de monitorizare și prevenție a fraudelor. Asta este! Ghinion pentru PSD… Nu veți putea șpăgui, nu veți putea fura bani de la PNRR. A început să funcționeze și Parchetul European. Doamna Kovesi să vă păzească. Hai, aplauze pentru doamna Kovesi, avem o româncă la șefia unei instituții europene! Ați alungat-o din țară și ați dat de dracu’ iar!“.

Remarcile lui Ghinea și auzul numelui Laurei Kovesi i-au înnebunit pe parlamentarii PSD, care au reacționat cu furie. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a concluzionat: “PSD nu înțelege nimic din fondurile europene. Vom merge mai departe și această coaliție face bine pentru România“.

Zilele trecute, fostul premier Mihai Tudose a acuzat că programul PNRR a fost făcut cu companii străine în folosul acestora. Ghinea a explicat amuzat cum a ajuns PSD la această concluzie. “Specialiștii” social-democraților au descoperit la “proprietăți” că textul fusese scris pe un computer Toshiba, de unde au dedus că PNRR a fost elaborat de compania japoneză!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta