Fanii AUR nu se lasă: vorbesc în grupuri despre „o revoluție” anti-restricții în București

Fanii AUR nu se lasă: vorbesc în grupuri despre „o revoluție” anti-restricții în București
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Fanii AUR nu se lasă: vorbesc în grupuri despre „o revoluție” anti-restricții în București

( Flavia Drăgan – Newsweek ) Susținătorii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) susțin, în grupuri în care sunt sprijiniți partidul și liderii AUR, că în weekend va avea loc o „revoluție” anti-restricții în Capitală. Surse din Poliție au confirmat, pentru Newsweek România, că se așteaptă la proteste. După violențele înregistrate, de duminică, la protestele anti-restricții, […]

( Flavia Drăgan – Newsweek )

Susținătorii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) susțin, în grupuri în care sunt sprijiniți partidul și liderii AUR, că în weekend va avea loc o „revoluție” anti-restricții în Capitală. Surse din Poliție au confirmat, pentru Newsweek România, că se așteaptă la proteste.

După violențele înregistrate, de duminică, la protestele anti-restricții, la care au fost date amenzi de 366.550 de lei, fanii Alianței pentru Unirea Românilor distribuie, în grupuri de Facebook dedicate AUR, informații despre un protest violent anti-restricții care ar urma să aibă loc sâmbătă, în Capitală, la care ar urma să participe persoane din toată țara. 

Surse din Poliție au confirmat, pentru Newsweek România, că autoritățile se așteaptă sâmbătă la noi proteste anti-restricții. Jandarmeria, însă, nu a confirmat această ipoteză. 

Redăm două dintre vizualurile care circulă pe unul din aceste grupuri de Facebook, cu peste 170.000 de membri. 

Liderul AUR, George Simion, s-a delimitat, miercuri, de organizarea protestului de luni anti-restricții, unul dintre cele mai violente din ultimele zile, în care s-au strigat lozinci xenofobe, medicii au fost numiți „asasini”, iar Holocaustul a fost trivializat. 

Cu toate acestea, Newsweek România a publicat un e-mail primit din partea AUR, cu mobilizarea la protestul de luni. Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a trimis e-mail-uri la abonații site-ului AUR, www.partidulaur.ro, pentru a-i îndemna să iasă luni la protest, în fața Prefecturii din fiecare județ, având mesajul: „Vino și tu alături de noi! Alianța pentru Unirea Românilor – AUR”. 

Newsweek România a trimis atât către AUR, cât și către George Simion solicitări pentru clarificarea implicării AUR în proteste, dar nu a primit nici un răspuns până la această oră. 

De asemenea, G4Media.ro a scris, citând surse din Jandarmerie, că cei doi șefi ai AUR, George Simion și Claudiu Târziu, precum și senatoarea Diana Șoșoacă, fostă membră AUR, ar fi fost amendați cu câte 15.000 de lei pentru organizarea protestelor de luni seară. Oficial, Jandameria nu a confirmat această informație, la solicitarea Newsweek România răspunzând că nu divulgă date personale despre persoanele amendate. 


Distribuie articolul