Festival anti-american la TVR, cu Cristoiu, Dinescu și „Sărmăluță” dezlănțuiți. „Hă-hă, scrie «Bidon»! Am dat 8 miliarde pe rachetele lor!” Dinescu s-a însurat cu o rusoaică pe vremea URSS

Festival anti-american la TVR, cu Cristoiu, Dinescu și „Sărmăluță” dezlănțuiți. „Hă-hă, scrie «Bidon»! Am dat 8 miliarde pe rachetele lor!” Dinescu s-a însurat cu o rusoaică pe vremea URSS
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Festival anti-american la TVR, cu Cristoiu, Dinescu și „Sărmăluță” dezlănțuiți. „Hă-hă, scrie «Bidon»! Am dat 8 miliarde pe rachetele lor!” Dinescu s-a însurat cu o rusoaică pe vremea URSS

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro ) TVR își continuă neabătut politica filo-rusă, național-comunistă, vehement anti-occidentală și anti-americană din ultimii ani, ignorând cu desăvârșire criticile dure și chiar schimbarea de paradigmă petrecută luna trecută. Într-o ediție delirantă a emisiunii “România 9”, desfășurată miercuri seara, în prime-time, pe TVR 1, moderatorul Ionuț Cristache-“Sărmăluță” (personaj „detașat” acum câțiva […]

( Grigore Cartianu – Ziaristii.ro )

TVR își continuă neabătut politica filo-rusă, național-comunistă, vehement anti-occidentală și anti-americană din ultimii ani, ignorând cu desăvârșire criticile dure și chiar schimbarea de paradigmă petrecută luna trecută.

Într-o ediție delirantă a emisiunii “România 9”, desfășurată miercuri seara, în prime-time, pe TVR 1, moderatorul Ionuț Cristache-“Sărmăluță” (personaj „detașat” acum câțiva ani de mogulul Dan Voiculescu – Antena 3 – la televiziunea publică) i-a chemat pe Ion Cristoiu (72 de ani) și Mircea Dinescu (70 de ani) pentru a ataca, în haită, relația României cu aliații occidentali.

Ceea ce a urmat a fost un festival al propagandei ruse transmis în direct la postul național de televiziune din România. Remarcile răutăcioase s-au îmbinat cu jigniri directe ale lui “Sărmăluță” la adresa fostului ambasador american Adrian Zuckerman și a președintelui Klaus Iohannis, dar și cu teorii conspiraționiste propagate de Cristoiu și Dinescu, fără ca respectivii să prezinte vreo dovadă. N-au lipsit aluziile favorabile la Rusia și Putin – pretextul fiind începerea mandatului lui Joe Biden ca președinte al SUA.

„America nu mai este țara libertății!”, „SUA au făcut praf Irakul, Iranul, Siria, Coreea de Nord!”, „Zuckerman a avut rol de ospătar”, „În continuare decartăm pe înarmare?“

Dinescu și-a luat soție rusoaică. Socri influenți în fosta URSS

Anti-americanismul violent al lui Mircea Dinescu poate fi explicat prin faptul că, la începutul anilor ’80, în plin comunism, el s-a însurat cu o cetățeană sovietică – Mașa Loghinoskaia, devenită Mașa Dinescu. Ea era fiica Elenei Loghinovskaia (cetățeană sovietică) și a lui Albert Kovacs.

Elena Loghinovsaia a fost o intelectuală influentă în URSS, în anii ’80, mai ales pe vremea perestroikiștilor Iuri Andropov (fost șef al KGB, care a condus Uniunea Sovietică în perioada 1982-1984, după moartea lui Leonid Ilici Brejnev) și Mihail Gorbaciov (din 1985).

„Mașa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei, profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, autoare de cărți despre Eminescu, Pușkin, Lermontov”,spunea Mircea Dinescu într-un interviu pentru revista „Formula AS”.

Mașa Dinescu a murit în octombrie 2019, la vârsta de 58 de ani.

În decembrie 1989, Mircea Dinescu a fost unul dintre principalii executanți ai planului sovietic de debarcare a dictatorului Nicolae Ceaușescu și de înlocuire a acestuia cu un regim pro-sovietic și anti-occidental, avându-l în frunte pe Ion Iliescu (cel care în 1950-1955 a și-a făcut studiile universitare, combinate cu instruirea ca propagandist bolșevic, la Moscova).

Rolul lui Dinescu, în decembrie 1989, a fost să facă diversiuni criminale la Televiziunea Română (TVR). Minciunile și intoxicările lui și ale celorlalți diversioniști din comandoul sovietic „Silviu Brucan – Teodor Brateș” au trimis mulți români la moarte. Miza era impunerea cu orice preț la putere a echipei moscovite Iliescu – Militaru – Brucan – Roman – Voican Voiculescu – Măgureanu etc.

Trei decenii mai târziu, Mircea Dinescu este un om bogat, cu proprietăți imense și cu aceeași intrare privilegiată la TVR, unde continuă să facă o politică anti-occidentală, în folosul direct al Rusiei. Pentru aceste mizerii, TVR – adică bugetul public al României – îl recompensează cu un contract scandalos de mare (muuuuulte mii de euro lunar) pentru o emisiune în care face reclamă nerușinată restaurantelor sale.

Au batjocorit și Revelionul

Este al doilea scandal provocat de emisiunile TVR doar în acest an. În noaptea de Revelion, programul a fost transformat într-o emisiune-maraton dedicată insultării rivalilor politici ai PSD, instigării populației la nerespectarea măsurilor anti-Covid și propagării teoriilor conspiraționiste.

Directoarea TVR, Doina Gradea (instalată de PSD pe vremea lui Liviu Dragnea), le-a râs în nas tuturor criticilor și acum proclamă că la eventualele discuții despre soarta instituției ar trebui să participe și organizații internaționale. Când a fost pusă de Dragnea să execute politicile pro-Rusia și anti-occidentale, n-a mai chemat pe nimeni.


Distribuie articolul