Firea și Ciolacu, variantele PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu, țanțoș: „Nu ne e frică nici mie, nici doamnei Firea de Ludovic Orban!”

Firea și Ciolacu, variantele PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu, țanțoș: „Nu ne e frică nici mie, nici doamnei Firea de Ludovic Orban!”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Firea și Ciolacu, variantele PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu, țanțoș: „Nu ne e frică nici mie, nici doamnei Firea de Ludovic Orban!”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Marcel Ciolacu, președintele PSD, a scăpat joi, într-o declarație făcută la Botoșani, informația că el și cu Gabriela Firea sunt persoanele favorite să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 din partea social-democraților. Scăparea a venit în contextul unei discuții despre posibil alegere a lui Ludovic Orban ca președinte al PNL, […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a scăpat joi, într-o declarație făcută la Botoșani, informația că el și cu Gabriela Firea sunt persoanele favorite să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 din partea social-democraților.

Scăparea a venit în contextul unei discuții despre posibil alegere a lui Ludovic Orban ca președinte al PNL, postură din care liderul liberalilor spune că ar trebui să candideze la următoarele alegeri prezidențiale.

Întrebat ce părere are despre potențiala înscriere a lui Orban în cursa pentru președinție, Marcel Ciolacu a scăpat o altă declarație interesantă: “Pentru PSD nu e nicio urgență. Așteptăm congresele PNL și USR-PLUS. Îi urez succes domnului Orban. Întâi să fie reales. Pe urmă mai vedem. Sincer, acum, chiar de Ludovic Orban cred că nici mie, nici doamnei Gabriela Firea nu ne este frică să fim contracandidații dânsului„.

După această scăpare, Ciolacu a revenit la discursul care mimează democrația și onestitatea în interiorul PSD, spunând că statutul partidului va fi modificat la Congres astfel încât să se facă întâi niște alegeri preliminare în interior, ca să fie desemnat candidatul formațiunii la prezidențiale. Ciolacu a spus că, în urma acestei modificări, la PSD nu va mai fi obligatoriu ca șeful partidului să fie și candidatul la prezidențiale. „La noi va fi altfel decât la domnul Orban”, a ironizat Ciolacu.

Simulacrul consultării membrilor a avut loc, la PSD, și astă-toamnă, înainte de alegerile parlamentare. PSD-iștii din filiale au fost invitați să spună cine vor să-i reprezinte în Parlament, apoi de la “centru” s-au întors alte liste care au provocat scandaluri și revolte în teritoriu.

Cele mai cunoscute au avut loc la Suceava, unde Ciolacu a obligat filiala locală să-l susțină pe fiul lui Piedone, impus pe listele PSD de oligarhul Dan Voiculescu, dar și la Vaslui, unde baronul Buzatu și-a mutat soția, care ieșise pe ultimul loc în preferințele membrilor de partid, în fruntea listei cu candidați la Senat.


Distribuie articolul