Florin Cîțu propune un nou protocol de colaborare cu USRPLUS: ”Un document foarte transparent cu ținte pe care să mergem” / ”Nu voi fi oprit niciodată, pentru că am binele asupra mea”

Florin Cîțu propune un nou protocol de colaborare cu USRPLUS: ”Un document foarte transparent cu ținte pe care să mergem” / ”Nu voi fi oprit niciodată, pentru că am binele asupra mea”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Florin Cîțu propune un nou protocol de colaborare cu USRPLUS: ”Un document foarte transparent cu ținte pe care să mergem” / ”Nu voi fi oprit niciodată, pentru că am binele asupra mea”

( Redacția  – G4Media.ro ) Premierul Florin Cîțu le-a transmis liderilor USR PLUS că sunt așteptați la negocieri pentru continuarea guvernării și a vorbit și despre un draft de proiect pe care îl va propune acestora. ”Aș vrea să facem un document foarte transparent, cu ținte pe care să mergem. Aș vrea să mergem pe […]

( Redacția  – G4Media.ro )

Premierul Florin Cîțu le-a transmis liderilor USR PLUS că sunt așteptați la negocieri pentru continuarea guvernării și a vorbit și despre un draft de proiect pe care îl va propune acestora. ”Aș vrea să facem un document foarte transparent, cu ținte pe care să mergem. Aș vrea să mergem pe modelul PNRR, să mergem pe aceleași puncte, le lovim, sunt de acord cu asta„, a spus premierul în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune B1.

Liberalul a spus că pentru el surpriza plăcută din USR PLUS a fost Cristian Ghinea, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene. ”Am lucrat foarte bine cu domnul Ghinea. A fost o surpriză plăcută și o mare parte din succesul PNRR i se datorează lui. E un om care-și vede de treabă în continuare, de astfel de oameni avem nevoie în continuare”, a spus premierul.

Florin Cîțu le-a mai făcut o invitație celor din USR PLUS să se întoarcă în coaliția de guvernare. ”Locul celor de la USR, după ce se curăță, se leapădă, de AUR este în coaliție. Dar, repet, nu ne rugăm de ei”.

Principalele declarații ale premierului:

  • ”Nu am fost nici pe lista USL, nu am fost în guverne minoritare. Am fost cel mai atacat liberal de către PSD. De Orlando Teodorovici și de toți ceilalți”
  • ”Un guvern însemnă o anumită disciplină, un guvern înseamnă un premier, nu trei, iar ministrul care nu-și face treaba, pleacă acasă”
  • ”Protocolul a fost scris de președinții de partid, eu spun cum se va negocia cu mine. A plecat și ministru PNL care nu și-a făcut treaba. Pentru mine nu contează culoarea politică, contează performanța. Nu e un guvern pentru mine, e un guvern care să-și facă treaba pentru români.
  • ”Nu au fost decizii luate peste noapte, au fost mai multe nerealizări care au condus aici. Oameni care nu au performat nu mai au ce căuta în acest guvern”
  • ”Nu voi fi oprit niciodată, pentru că am binele asupra mea”.
  • ”Nu am avut nicio înțelegere, (n.r. cu Ludovic Orban) niciodată. Mi-a spus doar că dacă voi candida la președinția PNL, mă va contracandida”.
  • ”Guvernarea e pentru oameni maturi, nu e pentru un partid mic care la prima supărare își ia jucăriile și pleacă. Suntem parteneri, dar e un guvern și fiecare trebuie să-și facă treaba.
  • ”PNL va susține la alegerile prezidențiale un liberal care va fi cel mai bine cotat. Candidatul din PNL care va avea cele mai mari șanse, va fi susținut de PNL”.

Distribuie articolul