„Florin Cîţu se crede încă preşedinte PNL” – Valeriu Stoica prevesteşte mazilirea şefului PNL în primăvară

„Florin Cîţu se crede încă preşedinte PNL” – Valeriu Stoica prevesteşte mazilirea şefului PNL în primăvară
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • „Florin Cîţu se crede încă preşedinte PNL” – Valeriu Stoica prevesteşte mazilirea şefului PNL în primăvară

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Fostul şef al PNL Valeriu Stoica a afirmat, într-un interviu acordat publicaţiei Spotmedia, că actualul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu, nu mai are nicio autoritate în partid şi că este doar un lider „de formă”, gol de conţinut, care ar putea fi schimbat în primăvară. „Florin Cîţu se crede […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Fostul şef al PNL Valeriu Stoica a afirmat, într-un interviu acordat publicaţiei Spotmedia, că actualul preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu, nu mai are nicio autoritate în partid şi că este doar un lider „de formă”, gol de conţinut, care ar putea fi schimbat în primăvară.

„Florin Cîţu se crede încă preşedinte PNL, deşi nu mai este preşedintele PNL: Ca să fii preşedinte îţi trebuie nu doar ştampila, ci şi autoritatea, care se bazează pe încrederea celorlalţi. PNL nu mai are încredere în Florin Cîţu. Florin Cîţu este un preşedinte gol de conţinut. Întrebarea e cât va mai rămâne PNL în situaţia actuală. Dacă va rămâne până la alegerile următoare ar însemna un dezastru pentru liberali. Deja PNL şi-a pierdut o bună parte din electorat prin coaliţia cu PSD. Cu cât rămâne mai mult în această situaţie, cu atât mai mare va fi eşecul în 2024”, a declarat Valeriu Stoica.

Cine ar putea prelua şefia PNL

Fostul preşedinte al liberalilor susţine că şeful PNL Giurgiu, Dan Motreanu, are cele mai mari şanse pentru a prelua şefia partidului.

„Marea dificultate e dată de faptul că, fără o înţelegere cu preşedintele Iohannis, PNL nu va găsi cea mai bună formulă. Dacă merge pe ideea preşedintelui PNL scos din jobenul preşedintelui Iohannis, e foarte rău. Dacă merge pe ideea disocierii de preşedintele Iohannis, va fi de rău august inclusiv pentru România.

Klaus Iohannis mai are trei ani de mandat şi forţa lui va scădea abia în ultimul, până atunci mai are instrumente de putere. Soluţia ar fi o variantă agreată cu Iohannis, dar nu impusă de Iohannis.

În afară de Dan Motreanu nu văd pe cineva care să se bucure de dubla încredere. Dar şi preşedintele poate să-şi reevalueaze sprijinul. Dacă îl va sprijini pe Ilie Bolojan, lucrurile se vor rezolva. Dar nu cred asta”, a precizat Valeriu Stoica.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta