Florin Iordache, salariu de 22.000 lei/ lună. Asimilat unui ministru, are mașină, secretară, diurne

Florin Iordache, salariu de 22.000 lei/ lună. Asimilat unui ministru, are mașină, secretară, diurne
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Florin Iordache, salariu de 22.000 lei/ lună. Asimilat unui ministru, are mașină, secretară, diurne

( Petre Bădică – Newsweek ) Fostul ministru PSD al Justiției se bucură de toate beneficiile pe care le are un ministru din guvernul Cîțu, potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ pe care îl conduce. Potrivit documentelor, Florin Iordache câștigă, lunar, exact cât ministrul Muncii – 21.840 lei. Florin Iordache nu a mai fost […]

( Petre Bădică – Newsweek )

Fostul ministru PSD al Justiției se bucură de toate beneficiile pe care le are un ministru din guvernul Cîțu, potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ pe care îl conduce. Potrivit documentelor, Florin Iordache câștigă, lunar, exact cât ministrul Muncii – 21.840 lei.

Florin Iordache nu a mai fost pus pe listele pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020. Drept consolare, anul trecut cât încă mai avea majoritate în Parlament, PSD l-a ajutat să ajungă  președintele Consiliului Legislativ.

Iordache a nimerit mai bine decât parlamentarii, pentru că beneficiile pe care le are ca șef al Consiliului legislativ sunt similare cu ale unui ministru din cabinetul Cîțu.

Potrivit legii de funcționare, „Functia de presedinte al Consiliului Legislativ este asimilata celei de ministru, iar functia de presedinte de sectie, celei de secretar de stat.”

Suma de bani pe care o câștigă Iordache este similară cu cea a membrilor guvernului. Potrivit documentelor, Florin Iordache câștigă, lunar, exact cât ministrul Muncii – 21.840 de lei.

Florin Iordache a fost ales de Parlament, în octombrie, noul președinte al Consiliului Legislativ, deși experiența sa juridică a fost dobândită după 40 de ani, când a devenit și deputat. Iordache este inginer mecanic de meserie. Iar de carieră – oportunist slugarnic al tuturor conducerilor PSD.

În 2000 ajunge deputat după ce 4 ani a fost viceprimar al orașului Caracal. Ajuns în Parlamentul de la București, Florin Iordache – la 40 de ani – se apucă de colecționat diplome:

·        2002: Univ. Craiova – Fac. de Drept – jurist

·        2004: Institutul Naţional de Administraţie – cursuri postuniversitare;

·        2004: Institutul Naţional de Administraţie – masterat

·        2006: Univ. „Nicolae Titulescu”, Bucureşti, masterat

·        2006: Colegiul Naţional de Apărare, cursuri postuniversitare;

·        2007: doctorat, „Relaţii economice internaţionale”

În cinci ani, face o facultate, 4 masterate / cursuri postuniversitare și un doctorat plagiat la Chișinău. 


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta