“Fosilele politice” din Judetul Vaslui

“Fosilele politice” din Judetul Vaslui
Dinosaur skeleton over white isolated background.

Tot incerc sa imi dau seama cum putem sa facem sa scapam de lichelele astea din politica vasluiana.  Au trecut mai bine de trei decenii in care au tot furat pentru binele lor si a apropiatilor lor, iar din banul public si din ce-au furat, aidoma marilor mafioti din anii de inceput de secol XX, […]

Tot incerc sa imi dau seama cum putem sa facem sa scapam de lichelele astea din politica vasluiana.  Au trecut mai bine de trei decenii in care au tot furat pentru binele lor si a apropiatilor lor, iar din banul public si din ce-au furat, aidoma marilor mafioti din anii de inceput de secol XX,  au aruncat si o ciozvarta unei clase sociale pe care o tin captiva in saracie si lipsa de educatie. De ce, m-am intrebat retoric. Pentru ca asa pot atrage votul, iar aceste lichele din politica dau cate o pomana infima fata de cat au furat si obtinand totusi un “sarut mana, boierule!” zis cu umilinta. Trei decenii de “sarut mana, boierule!” si totusi in anul 2020 o mare parte a vasluienilor  nu s-a saturat sa fie tinut in saracie si umilinta.

Vor disparea vreodata din politica, din Parlament si din administratia locala toti acesti hoti, toate aceste lichele care au furat necontenit prin fiecare metoda si despre care este clar ca ar prefera sa duca tara la faliment numai ca ei sa poata fura in continuare.

Incerc sa inteleg si nu imi vine sa cred ca multi, multi oameni sustin inca PSD-ul. Nu pot crede ca cineva poate sustine acest partid dupa ce vede si simte pe propria piele, timp de trei decenii ce se intampla, cum fura, cum parjolesc terenul si otravesc fantanile in urma lor. Singura explicatie pe care o vad, doar o complicitate de forma” fura cat vrei, dar da-mi si mie ceva”

Brucan, Dumnezeu sa-l ierte, s-a inselat in anul 1990 cand sustinea ca ne trebuie 20 de ani sa devenim altfel de popor, se vede ca s-a pacalit amarnic, singurul cuvant care l-a rostit corect a fost in momentul in care ne-a numit “stupid people” si toata lumea s-a simtit ofensata, dar mare adevar a spus. Ma uit pe listele de candidati la parlamentare a PSD Vaslui, aceeasi oameni cu o singura exceptie, si-mi dau seama ca cel mai probabil de multi nu vom scapa decat in mod natural. Vor muri de batranete, tot parlamentari, tot furand, tot manipuland saracimea pentru voturi, doar asa vom scapa de ei. Ultima lor suflare probabil va fi simultana cu rasuflarea de usurare a Vasluiului.

Mai este o solutie de a scapa de ei si altfel, prin vot la urne. Daca am ratat la locale, acum la parlamentare ar putea fi un start bun. Vot pentru altcineva in afara de PSD si alte fosile ce nu pot arata nimic bun facut in anii in care au avut puterea.

Singura problema este ca e simplu prin vot. Avem un judet, cu o societate variata, iar ai face pe oameni sa inteleaga adevaratele probleme si sa-i mobilizezi la vot pentru schimbare se dovedeste in continuare foarte dificil.


Distribuie articolul