Fost consilier PSD și ginerele primarului din același partid, șeful Poliției Locale Vrancea are salariu mai mare decât comandantul IPJ Vrancea, deși n-a făcut nici măcar armata!

Fost consilier PSD și ginerele primarului din același partid, șeful Poliției Locale Vrancea are salariu mai mare decât comandantul IPJ Vrancea, deși n-a făcut nici măcar armata!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Fost consilier PSD și ginerele primarului din același partid, șeful Poliției Locale Vrancea are salariu mai mare decât comandantul IPJ Vrancea, deși n-a făcut nici măcar armata!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Un caz clasic de anomalie a administrației publice românești este semnalat în Județul Vrancea de publicația Adevărul: șeful Poliției din județ, ofițer de carieră care a absolvit Academia de Poliție, are leafă mai mică decât tânărul șef la Poliției Locale, personaj de 37 de ani care nici măcar stagiul militar nu […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Un caz clasic de anomalie a administrației publice românești este semnalat în Județul Vrancea de publicația Adevărul: șeful Poliției din județ, ofițer de carieră care a absolvit Academia de Poliție, are leafă mai mică decât tânărul șef la Poliției Locale, personaj de 37 de ani care nici măcar stagiul militar nu l-a făcut.

Dacă n-are calificare pentru așa ceva, Dorian Alecsandrescu, bossul Poliției Locale, are în schimb avantajul de a fi ginerele actualei soții a primarului PSD de Vrancea, Cristi Misăilă, și de a fi el însuși membru PSD și fost consilier local pe listele acestui partid.

Specia PSD-iștilor pe care partidu-i poartă de mici prin funcții de conducere la companii de stat și în administrație

Alecsandrescu conduce Poliția Locală din 2017 – adică de când avea 33 de ani – și este un exemplu clasic de persoană născută șefă, de mic copil mutat de Partid în diverse funcții de conducere. A fost director la Parking, firma prin care Primăria Vrancea administrează locurile de parcare din oraș. Apoi, a devenit consilier PSD. În final, a fost mutat șef al polițiștilor locali.

Aceasta este o rețetă clasică la PSD, multiplicată de zeci și sute de ori în toată administrația locală unde se află social-democrații la putere. În București e de notorietate cazul lui Dan Burghiu, finul Gabrielei Firea, pus de fosta primăriță manager la Termoenergetica și băgat în Consiliile de Administrație a nu mai puțin de 5 companii. La 35 de ani, “finuțul” încasează 6.000 de euro pe lună din multiplele sinecuri de la buget. Soția sa, fiica masonului Gheorghe Florea, e și ea băgată bine, tot la stat: Compania Națională Aeroporturi București.

Cum să ajungi șef la stat și să ridici aproape 19.000 de lei de la buget pe lună, deși nu ești decât un politruc

Revenind la Vrancea, ginerele noii soții a primarului încasează lunar, ca șef al Poliției Locale, 15.400 de lei (cu tot cu norma de hrană). La aceștia se adaugă încă 3.300 de lei pe lună de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, unde este membru de drept în calitatea sa de șef al polițiștilor locali.

Situația de la Focșani este anormală chiar dacă am compara-o cu ce se întâmplă cu șefii Poliției Locale din alte județe. La Arad, omologul lui Alecsandrescu are numai 10.459 de lei pe lună, același salariu avându-l și șeful Poliției Locale din Suceava.

O lovitură grea a primit însă clientela PSD din Poliția Locală Focșani după ce consilierii locali de la PNL și USR-PLUS – care au majoritatea – au votat înjumătățirea fondului de salarii pentru Poliția Locală din oraș.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta