Fost ministru USR: Cresc din nou salariile la stat! Deja aveau cu 2.700 de lei pe lună mai mult decât la privat

Fost ministru USR: Cresc din nou salariile la stat! Deja aveau cu 2.700 de lei pe lună mai mult decât la privat
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Fost ministru USR: Cresc din nou salariile la stat! Deja aveau cu 2.700 de lei pe lună mai mult decât la privat

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Fostul ministru USR al Economiei Claudiu Năsui şi-a exprimat indignarea, pe pagina sa de socializare, că vor creşte din nou unele dintre salariile de la stat. „Criza nu se va simţi la stat. Va fi suportată doar de românii din mediul privat. Adică va fi fix cum a fost […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Fostul ministru USR al Economiei Claudiu Năsui şi-a exprimat indignarea, pe pagina sa de socializare, că vor creşte din nou unele dintre salariile de la stat.

„Criza nu se va simţi la stat. Va fi suportată doar de românii din mediul privat. Adică va fi fix cum a fost în pandemie. Salariul mediu la stat este deja mai mare decât salariul mediu din privat cu 2.700 de lei pe lună. Motivul invocat oficial pentru această discrepanţă este că angajaţii la stat ar fi mai productivi decât cei din privat. Nu e o exagerare, este efectiv motivul invocat oficial. Conform statului specialilor, leneşii sunt în privat şi harnicii la stat. Evident că scuza asta este încă o minciună ridicolă folositoare doar pentru propaganda de partid”, a declarat Claudiu Năsui.

Potrivit liderului USR, motivul pentru care diferenţa este atât de mare este aplicarea principiului „cine împarte, parte îşi face”.

„Iar clasa politică hotărăşte cât aveţi dreptul dumneavoastră să păstraţi din munca dumneavoastră şi apoi împarte ditamai bugetul de stat. De asemenea, să ţinem cont că statul român a ajuns campion în Europa la ponderea cheltuielilor de personal în buget. Altă performanţă. Au promis că strâng cureaua. De fapt, au strâns cureaua pentru dumneavoastră. V-au crescut taxele. Aşa că va trebui să vă reduceţi consumul”, a continuat Claudiu Năsui.

Culmea ironiei este, în opinia deputatului, că salariile angajaţilor la stat ar urma să crească chiar de luna asta. Adică fix luna în care au crescut şi taxele pe muncă.

„Asta ca să înţelegem cât de mare era nevoia de supra-taxare a muncii şi toate celelalte hoţii pe care le-a făcut guvernul PSD-PNL prin ordonanţa dată vara asta în timp ce românii erau în concedii”, a adăugat Claudiu Năsui.


Distribuie articolul