Franța se îndreaptă spre o finală prezidențială între Macron și candidata dreptei tradiționale. Cei doi extremiști de dreapta se anihilează reciproc

Franța se îndreaptă spre o finală prezidențială între Macron și candidata dreptei tradiționale. Cei doi extremiști de dreapta se anihilează reciproc
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Franța se îndreaptă spre o finală prezidențială între Macron și candidata dreptei tradiționale. Cei doi extremiști de dreapta se anihilează reciproc

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Valérie Pécresse, candidata partidului Les Republicaines (dreapta tradițională), ar urma să ajungă în turul 2 al alegerile prezidențiale franceze din 2022, arată cel mai nou sondaj, citat de Reuters. Ea are șanse mari să dispute finala pentru Palatul Elysée cu președintele în funcție, Emmanuel Macron, care candidează pentru un nou […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Valérie Pécresse, candidata partidului Les Republicaines (dreapta tradițională), ar urma să ajungă în turul 2 al alegerile prezidențiale franceze din 2022, arată cel mai nou sondaj, citat de Reuters. Ea are șanse mari să dispute finala pentru Palatul Elysée cu președintele în funcție, Emmanuel Macron, care candidează pentru un nou mandat.

Conform sondajul realizat de Ipsos/Sopra Steria, Valérie Pécresse (54 de ani), care a câştigat la începutul acestei luni nominalizarea la prezidenţiale din partea formaţiunii Les Republicaines (Republicanii), este creditată în primul tur cu 17% din intenţiile de vot, în spatele actualului preşedinte Emmanuel Macron (43 de ani), cotat cu 25,5%.

Valérie Pécresse se află în creştere cu 10 puncte procentuale faţă de un sondaj din octombrie.

Primii doi candidaţi din turul 1, programat pe 10 aprilie 2022, se vor întâlni în runda decisivă două săptămâni mai târziu.

Polemistul de extremă dreapta Eric Zemmour, vedeta unui talk-show de televiziune, cotat în câteva sondaje din toamnă cu al doilea scor după Macron, a coborât în intenţiile de vot la 14,5%, faţă de 16% în octombrie.

Acest scor îl plasează la egalitate cu Marine Le Pen, preşedinta partidului Adunarea Naţională (fostul Front Naţional, de extremă dreapta), care a înregistrat un regres similar.

Liderul Verzilor, Yannick Jadot, şi candidatul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, sunt cotaţi cu câte 8,5% din intenţiile de vot.

Sondajul, la care au participat mai mult de 10.000 de persoane, a fost realizat online în intervalul 7-13 decembrie. Acesta este unul dintre puținele sondaje care arată o revenire a dreptei tradiționale în turul 2 al alegerilor, după ce sondaje precedente arătau o finală în care Emmanuel Macron s-ar fi confruntat fie cu Zemmour, fie cu Le Pen, cei doi exponenți ai extremei drepte franceze.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta