Fratele lui Paul Stanescu a fost numit „constitutional” in fruntea ANRE. Decizie PSD-PNL-UDMR in Senat, CCR a fost informata

Fratele lui Paul Stanescu a fost numit „constitutional” in fruntea ANRE. Decizie PSD-PNL-UDMR in Senat, CCR a fost informata
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Fratele lui Paul Stanescu a fost numit „constitutional” in fruntea ANRE. Decizie PSD-PNL-UDMR in Senat, CCR a fost informata

( AK-24 – politica ) Punctul de vedere formulat de Comisia pentru constitutionalitate din Senat, potrivit caruia numirea in functia de membru in Comitetul de reglementare al ANRE a lui Alexandru Stanescu este legala, a fost trimis Curtii Constitutionale, dupa ce, miercuri, Biroul permanent a fost informat in acest sens. Marti, Comisia pentru constitutionalitate a […]

( AK-24 – politica )

Punctul de vedere formulat de Comisia pentru constitutionalitate din Senat, potrivit caruia numirea in functia de membru in Comitetul de reglementare al ANRE a lui Alexandru Stanescu este legala, a fost trimis Curtii Constitutionale, dupa ce, miercuri, Biroul permanent a fost informat in acest sens.

Marti, Comisia pentru constitutionalitate a Senatului a dezbatut sesizarea de neconstitutionalitate a USR cu privire la Hotararea Parlamentului nr. 49/2021 privind numirea unui membru in Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Senatorii PSD, PNL si UDMR din Comisia pentru constitutionalitate au decis ca numirea Alexandru Stanescu nu incalca Constitutia, a declarat, pentru Agerpres, senatorul AUR Sorin Mateescu, vicepresedinte al comisiei.

„Punctul de vedere al PSD – PNL – UDMR a fost ca sesizarea USR privind numirea domnului Stanescu este constitutionala si ca nu se poate contesta o hotarare a Biroului permanent reunit, avand in vedere ca plenul a votat in majoritate numirea dansului. AUR si USR au fost impotriva punctului de vedere exprimat de PNL – PSD – UDMR”, a precizat Mateescu dupa sedinta de marti a comisiei.

In opinia sa, Alexandru Stanescu nu isi are locul la ANRE, pentru ca s-au incalcat ‘regulile minime de accedere intr-o functie’.

„Eu am avut o afinitate catre punctul de vedere al USR (…). Acest membru in Consiliul de reglementare al ANRE nu isi are locul acolo, avand in vedere ca, pe de o parte, daca stam sa gandim si sa luam lucrurile firesc, daca te duci la un angajator sa te angajezi, te prezinti, vii la un interviu. Acest domn nu a participat nici macar in comisii la un interviu. Adica s-au cam incalcat regulile minime de accedere intr-o functie. Macar asa, de bun simt, ma prezint, am aceste studii, am CV-ul acesta, consider ca ma pricep in acest domeniu datorita faptului ca am competente in domeniu. Am votat un nume, practic, nu stim ce gandeste si ce criterii de competenta ar avea acest membru”, a sustinut Mateescu.

Senatorul apreciaza ca CCR o sa respinga sesizarea formulata de USR, intrucat competenta va apartine unei instante de drept administrativ, care sa stabileasca, conform legii de organizare a ANRE, „daca indeplineste acest domn conditiile legale sau nu le indeplineste”.

Alexandru Stanescu a fost ales, la sfarsitul anului trecut, de plenul comun al Parlamentului, in functia de membru al Comitetului de reglementare al ANRE, fiind propus de grupul PSD, pe locul ramas vacant in urma demisiei lui Marian Neacsu. El a primit avizul comisiilor de specialitate din Parlament.

Sesizarea USR la Curtea Constitutionala cu privire la Alexandru Stanescu a fost depusa la jumatatea lunii decembrie.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta