Fritz desemnează reprezentanții primăriei în CA-urile spitalelor: trei, specializați în SUA

Fritz desemnează reprezentanții primăriei în CA-urile spitalelor: trei, specializați în SUA
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Fritz desemnează reprezentanții primăriei în CA-urile spitalelor: trei, specializați în SUA

( Valentin Mirică – Newsweek ) Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a desemnat șase reprezentați ai primăriei – trei membri plini și trei supleanți – în consiliile de administrație ale spitatelor care țin de instituția pe care o conduce. Unul are studii la Harvard, altul la Duke University. La Spitalul Municipal a fost desemnat Mădălin Margan, […]

( Valentin Mirică – Newsweek )

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a desemnat șase reprezentați ai primăriei – trei membri plini și trei supleanți – în consiliile de administrație ale spitatelor care țin de instituția pe care o conduce.

Unul are studii la Harvard, altul la Duke University.

La Spitalul Municipal a fost desemnat Mădălin Margan, specialist în obstretică și ginecologie, care are studii postuniversitare în managementul spitalelor la Școala Națională de Sănătate Publică și un program executiv de project management al proiectelor în sănătate la Harvard. El a fost și consilier al premierului Cioloș, scrie presa locală. 

Supleant este Simona Drăgan, cardiolog. Ea a fost „visiting professor” la universitățile Duke, Carolina de Nord, și Georgetown, din Washington DC. 

La spitalul de copii, Fritz a trimis-o în consiliul de administrație pe Gabriela Olariu, formator național în urgențe neonatale, reanimare neonatală și în alăptare.

Supleantul ei este Nicolae Rădoi, specialist în cardiologie. 

La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, primăria va fi reprezentată de Mihai Gafencu, care are masterat în management sanitar. 

Supleant la „Victor Babeș” va fi dr. Octavian Jurma, medic și cercetător specializat pe neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA.  “Spitalele – și administrația în general – nu pot fi sinecuri pentru politicieni fără nicio legătură cu domeniul de care se ocupă. Lipsa de viziune, de prioritizare a investițiilor, politizarea au produs tragedii precum cea de la Matei Balș”, a declarat


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta