George Simion, la tribuna Parlamentului: „Stati, in p…la mea!”. Alte reactii: „M-a invatat mama sa-i scuip in ochi pe aia care fac prostii”

George Simion, la tribuna Parlamentului: „Stati, in p…la mea!”. Alte reactii: „M-a invatat mama sa-i scuip in ochi pe aia care fac prostii”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • George Simion, la tribuna Parlamentului: „Stati, in p…la mea!”. Alte reactii: „M-a invatat mama sa-i scuip in ochi pe aia care fac prostii”

( Victor Gheja – politica – AK-24 ) Copresedintele AUR George Simion a avut, marti, un comportament extrem de agresiv si suburban in plenul Parlamentului. El a inscenat o situatie de conflict pe tema certificatului verde, desi legea nu era pe ordinea de zi. Avand in vedere ca este 21 decembrie, Simion s-a tras un […]

( Victor Gheja – politica – AK-24 )

Copresedintele AUR George Simion a avut, marti, un comportament extrem de agresiv si suburban in plenul Parlamentului. El a inscenat o situatie de conflict pe tema certificatului verde, desi legea nu era pe ordinea de zi.

Avand in vedere ca este 21 decembrie, Simion s-a tras un pulover peste camasa, precum au facut-o Ion Iliescu si Petre Roman in decembrie 1989, si a inscenat o revolutie in Parlament pe tema certificatului verde, desi legea nu era pe ordinea de zi.

„Incredibil, ce lupte ducem aici”, a spus Simion in timp ce transmitea live pe Facebook cum se cearta cu parlamentarii din celelalte formatiuni politice. Numerosi parlamentari i-au atras atentia ca certificatul verde nu este pe ordinea de zi, insa el s-a facut ca nu intelege si a incercat sa asedieze tribuna Parlamentului sub diferite pretexte.

„E frumos ce faceti? Asta este educatia pe care v-au dat-o parintii? Asa te-a educat maica-ta? Sa injuri lumea?”, l-a intrebat pe Simion un deputat PNL.

„M-a invatat sa-i scuip in ochi pe aia care fac prostii”, a reactionat Simion.

Apoi, liderul AUR si-a chemat deputatii sa faca scandal la tribuna, pretextand ca un deputat AUR nu este lasat sa vorbeasca.

„Stati, in p…a mea!”, a replicat la un moment dat Simion, certandu-se cu presedintele de sedinta.(video minutul 19)

Ulterior, Simion a incercat sa o opreasca pe o deputata de la USR sa vorbeasca de la tribuna. In momentul in care un deputat USR s-a interpus intre Simion si colega sa, pentru a o apara, liderul AUR a reactionat din nou cu violenta: „Tu ce vrei, ma? Pleaca ba de aici! Pleaca ma de aici!”.

„Revolutia” lui Simion a fost extinsa si in curtea Parlamentului, unde aproximativ 200 de AUR-isti au incercat sa asalteze intrarea in Parlament. AUR-istii au vandalizat si masinile ambasadelor Japoniei si SUA.

Ministrul de Interne a transmis, marti, ca protestul de la Palatul Parlamentului nu a fost autorizat, iar situatia a escaladat dupa ce persoane cu drept de acces au introdus protestatari in curtea institutiei, cu ajutorul masinilor. De asemenea, 200-300 de persoane au intrat in curte dupa ce o incuietoare de la o poarta a senatului a cedat, protestatarii fiind, insa, opriti in zona scarilor. Se fac cercetari cu privire la toate persoanele implicate.

”Potrivit informatiilor publice, aceasta manifestare a fost asumata de un anumit grup parlamentar si de mai multe organizatii civice”, a transmis MAI.

Institutia a prezentat sirul evenimentelor:

In jurul orelor 7:30 in zona Pietei Constitutiei s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat catre poarta de acces din zona Parcului Izvor.

In paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus in curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Acesti protestatari s-au adaugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces in Palatul Parlamentului.

In intervalul 08:00 – 10:45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces catre Camera Deputatilor, fara a patrunde in curtea Palatului Parlamentului, fiind opriti de fortele de ordine.

Ulterior, in jurul orelor 11:15, o parte din acestia insotiti de anumiti parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au fortat portile de acces, context in care una dintre porti a cedat (s-a rupt incuietoarea).

Astfel, in curtea Palatului Parlamentului au patruns in jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate in exteriorul gardului imprejmuitor de catre fortele de ordine.

Persoanele care au patruns in curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scari si la usile de acces in cladire. Ulterior acestia au fost condusi in zona exterioara curtii imobilului. In prezent, in zona scarilor au mai ramas aproximativ 15 persoane.

MAI precizeaza ca, in toata aceasta perioada, organele de ordine publica au facut apel la calm si respectarea prevederilor legale.

Institutia precizeaza ca nu s-a folosit forta si nu au fost reclamate violente fizice.

Potrivit Ministerului la manifestarea publica au fost prezente, in toata perioada, aproximativ 2.000 persoane.

”Pe toata timpul manifestarii publice, dispozitivul de ordine a fost adaptat in functie de numarul participantilor si dinamica evenimentelor. In continuare, organele de politie si jandarmerie actioneaza pentru incheierea manifestarii fara alte incidente. In paralel, se desfasoara activitati pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de incalcarea prevederilor legale. Facem un apel si solicita tuturor participantilor sa coopereze cu jandarmii si sa respecte indrumarile acestora”, a mai transmis Ministerul.

Filialele AUR au primit ordin sa trimita fiecare cel putin doi participanti la acest protest si li s-a cerut sa ramana cel putin doua zile in Bucuresti.

George Simion a declarat sunt peste 15.000 de oameni la Camera Deputatilor. Protestatarii au strigat ”Libertate”, ”Venim peste voi”, ”Jos criminalii” si poarta steaguri, cerand ca certificatul verde la locul de munca sa nu fie introdus.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta