Germania a înregistrat în 2020 un număr record de infracţiuni imputate extremei drepte: Pandemia a dus la ”o polarizare tot mai mare” a societăţii

Germania a înregistrat în 2020 un număr record de infracţiuni imputate extremei drepte: Pandemia a dus la ”o polarizare tot mai mare” a societăţii
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Germania a înregistrat în 2020 un număr record de infracţiuni imputate extremei drepte: Pandemia a dus la ”o polarizare tot mai mare” a societăţii

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro ) Germania a înregistrat anul trecut un număr record de infracțiuni atribuite extremei drepte, care rămâne ”cea mai mare amenințare la adresa securității țării”, a anunțat ministrul de interne, Horst Seehofer, informează AFP, citat de Agerpres. Numărul acestor infracţiuni s-a ridicat anul trecut la 23.604, o creştere de 5,7% faţă […]

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro )

Germania a înregistrat anul trecut un număr record de infracțiuni atribuite extremei drepte, care rămâne ”cea mai mare amenințare la adresa securității țării”, a anunțat ministrul de interne, Horst Seehofer, informează AFP, citat de Agerpres.

Numărul acestor infracţiuni s-a ridicat anul trecut la 23.604, o creştere de 5,7% faţă de anul precedent, potrivit ministrului conservator, şi reprezintă mai mult de jumătate din infracţiunile cu motivaţie politică (44.692) ce au fost comise în Germania.

Acesta este cel mai ridicat nivel atins vreodată după ce au început să fie făcute statistici pe această temă, în 2001.

Printre infracțiuni se numără saluturi hitleriste, incitare la ură rasială, asasinate, precum cele de la Hanau (centru), din februarie 2020, în care au fost ucişi nouă tineri străini, printre care un român.

”Există în mod clar tendinţe spre brutalitate în ţara noastră”, a deplâns Horst Seehofer, denunţând de asemenea o creştere a numărului de crime comise de extrema stângă şi de islamişti. ”Aceste cifre sunt foarte îngrijorătoare. Tendinţa observată în ultimii ani se consolidează”, în timp ce pandemia a dus la “o polarizare tot mai mare” a societăţii, a subliniat oficialul german.

Autoritățile germane, dar și organizații ale societății civile au depus eforturi pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele pe care le prezintă revitalizarea mișcării de extremă dreaptă într-o țară în care fantoma trecutului nazist încă bântuie meleagurile germane.

Germania a fost șocată de un atentat eșuat asupra unei sinagogi în Halle, din 2019, autorul acestuia fiind un simpatizant al extremei drepte, care, deranjat că nu a putut intra în sinagogă, a ucis două persoane.


Distribuie articolul