Germania îi cere lui Donald Trump să nu mai “toarne gaz pe foc” după alegerile din SUA: Pierzătorii decenți sunt mai importanți pentru funcționarea unei democrații decât câștigătorii strălucitori

Germania îi cere lui Donald Trump să nu mai “toarne gaz pe foc” după alegerile din SUA: Pierzătorii decenți sunt mai importanți pentru funcționarea unei democrații decât câștigătorii strălucitori
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Germania îi cere lui Donald Trump să nu mai “toarne gaz pe foc” după alegerile din SUA: Pierzătorii decenți sunt mai importanți pentru funcționarea unei democrații decât câștigătorii strălucitori

(Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro) Ministrul german de externe Heiko Maas a criticat vineri pretențiile nejustificate ale președintelui american Donald Trump de fraudă electorală în alegerile prezidențiale americane și a făcut apel calm, pe măsură ce numărarea voturilor continuă în state considerate cruciale pentru deznodământul alegerilor. “Oricine continuă să toarne gaz pe foc într-o astfel de […]

(Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro)

Ministrul german de externe Heiko Maas a criticat vineri pretențiile nejustificate ale președintelui american Donald Trump de fraudă electorală în alegerile prezidențiale americane și a făcut apel calm, pe măsură ce numărarea voturilor continuă în state considerate cruciale pentru deznodământul alegerilor.

Oricine continuă să toarne gaz pe foc într-o astfel de situație acționează iresponsabil”, a spus Maas într-un interviu acordat grupului media german Funke, informează Politico Europe, în timp ce candidatul democrat Joe Biden l-a devansat pe candidatul republican în mai multe state,determinându-l pe Trump să acuze frauda electorală și să declare victoria prematură.

Acum este momentul să ne menținem mintea la rece până când este disponibil un rezultat determinat independent”, a spus Maas, care duminică a spus că Europa este pregătită pentru o reconfigurare a relației transatlantice indiferent de cine va câștiga alegerile americane.

Pierzătorii decenți sunt mai importanți pentru funcționarea unei democrații decât câștigătorii strălucitori”, a continuat șeful diplomației germane, recunoscut fiind pentru modul critic în care îl privește pe actualul lider de la Casa Albă, având în vedere și că Donald Trump a manifestat o atitudine adesea caustică la adresa Germaniei din cauza cheltuielilor militare din cadrul NATO, a deficitului comercial și a relațiilor energetice cu Rusia.

De altfel, și ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer, a cărei țară deține președinția Consiliului UE, a apreciat miercuri că situaţia post-electorală din Statele Unite ale Americii este explozivă şi s-a declarat îngrijorată că aceasta ar putea duce la o criză constituţională.

Într-un discurs susţinut la Casa Albă, preşedintele american Donald Trump a afirmat că este în desfăşurare “o fraudă majoră” în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, din punctul lui de vedere, a câştigat deja alegerile. Trump a promis că va sesiza instanţele americane, inclusiv Curtea Supremă.

Apoi, Donald Trump a reiterat joi că va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, pe care democraţii încearcă să i le ”fure”, fără a prezenta vreo dovadă concretă în acest sens. În contextul acestor declarații, mai multe televiziuni americane au decis joi seară să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia.

Fostul vicepreședinte Joe Biden are prima șansă la câștigarea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Joe Biden, care adunase până vineri 253 sau 264 de voturi în colegiul electoral din cele 270 necesare pentru victorie, unele proiecţii incluzând sau nu Arizona (11 electori), ar fi declarat învingător dacă statul său natal, Pennsylvania, ar vota pentru el.

De asemenea, din cele cinci state americane unde numărătoarea voturilor este încă în desfășurare – Georgia, Pennsylvania, Nevada, North Carolina și Alaska -, Biden conduce votul popular în primele trei, în primele două dintre ele devansându-l vineri pe Donald Trump.


Distribuie articolul