Ghinea: Ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la preşedinţia USR PLUS

Ghinea: Ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la preşedinţia USR PLUS
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ghinea: Ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la preşedinţia USR PLUS

( TheEpochTimes ) Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat marţi, la Digi24, că nu este interesat de o funcţie de conducere în USR PLUS. „Dan Barna a dus USR-ul de la un partid care era să moară în 2017, l-a luat, l-a făcut un partid mare, a adus alături de noi colegii de la […]

( TheEpochTimes )

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat marţi, la Digi24, că nu este interesat de o funcţie de conducere în USR PLUS.

„Dan Barna a dus USR-ul de la un partid care era să moară în 2017, l-a luat, l-a făcut un partid mare, a adus alături de noi colegii de la PLUS, am ajuns la guvernare, avem treabă la guvernare. Dan Barna este cel mai bun să continue”, a afirmat Ghinea despre liderul USR.

Totodată, Ghinea a susţinut că ar fi nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze la şefia USR PLUS de vreme ce a făcut în trecut atât de mult pentru ca USR să reînvie.

„Cred că ar fi foarte nedrept să i se ceară lui Dan Barna să nu candideze. Orice fel de competiţie are un element de suspans. Unii vor fi supăraţi dar nu putem să nu dăm partidului o şansă de a rezolva problema asta şi de a merge mai departe. Cel mai bun pentru poziţia asta este să continue cel care a făcut partidul aşa cum este acum, adică un partid matur de guvernare, care după cum vedeţi, merge bine la guvernare”, a subliniat Cristian Ghinea.

Declaraţiile lui Ghinea vin în contextul în care, în spaţiul public, au apărut informaţii potrivit cărora liderul PLUS, Dacian Cioloş, i-ar fi propus liderului USR, Dan Barna, ca niciunul dintre ei să nu participe la cursa pentru şefia partidului, argumentând că în acest fel ar fi evitate tensiunile interne în formaţiunea nou creată după fuzionarea celor două partide.

Propunerea fostului premier tehnocrat a avut darul să stârnească un val de nemulţumiri în USR, useriştii considerând că ideea este ”de neacceptat”. Mai mult, useriştii susţin că propunerea făcută de Cioloş ar fi o fugă de competiţie din partea acestuia, liderul PLUS temându-se că ar putea pierde şefia partidului. Reamintim că la începutul lunii mai, Barna îşi anunţase public intenţia de a candida la şefia noului partid rezultat din fuziunea USR PLUS.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta