Ghinea, despre negocierile pe tema PNRR: Stăm şi ne uităm ca olteanul la girafă

Ghinea, despre negocierile pe tema PNRR: Stăm şi ne uităm ca olteanul la girafă
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ghinea, despre negocierile pe tema PNRR: Stăm şi ne uităm ca olteanul la girafă

( Loredana Diacu – TheEpochTimes ) ”România, ca membru al Uniunii Europene, trebuie să împartă, să facă o punte între două lumi”, a declarat ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, referindu-se la diferenţele de viziune privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). ”O lume cu aşteptări legitime, care vrea rezolvarea unor probleme de la 1960, […]

( Loredana Diacu – TheEpochTimes )

”România, ca membru al Uniunii Europene, trebuie să împartă, să facă o punte între două lumi”, a declarat ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, referindu-se la diferenţele de viziune privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

”O lume cu aşteptări legitime, care vrea rezolvarea unor probleme de la 1960, cum ar fi să avem autostrăzi gata, să avem spitale, să nu fim statul european cu cel mai mare abandon şcolar. În România, sunt zone unde să ajungi la facultate e o raritate. Sunt probleme care nu trebuiau să mai existe.

În acelaşi timp, avem viziunea Uniunii Europene, care crede că astea sunt probleme rezolvate. Şi spune că trebuie să pregătim economia europeană pentru decarbonizare, pentru digitalizare, să avem maşini electrice. Şi stăm şi ne uităm ca olteanul la girafă şi spunem ‘dom’le, cum facem noi să împăcăm aceste două lumi’?”, a declarat Ghinea, citat de Hotnews, la DC News TV.

”Eu atât mă pricep şi cred că mă pricep bine. Cred că am adus PNRR în punctul de echilibru în care se împacă cele două viziuni. Mai avem de negociat încă, irigaţii, gaze, autostrăzi, avem o înţelegere pe educaţie, pe sănătate, avem 1,5 miliarde de euro instrumente financiare”, a mai adăugat ministrul.

Declaraţiile lui Cristian Ghinea vin în condiţiile în care premierul Florin Cîţu şi mai mulţi miniştri au, miercuri, la Bruxelles, întrevederi cu oficialii europeni pentru negocierea proiectelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.


Distribuie articolul