Ghinea: „La PSD niciodată nu e cert unde e prostie și unde e hoție” / „Firea, cum n-o duce capul, a pus botul să fie ministru. Acum vrea să facă niște învârteli imobiliare”

Ghinea: „La PSD niciodată nu e cert unde e prostie și unde e hoție” / „Firea, cum n-o duce capul, a pus botul să fie ministru. Acum vrea să facă niște învârteli imobiliare”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ghinea: „La PSD niciodată nu e cert unde e prostie și unde e hoție” / „Firea, cum n-o duce capul, a pus botul să fie ministru. Acum vrea să facă niște învârteli imobiliare”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Gabriela Firea are un buget de 36 de milioane de euro la Ministerul Familiei, de 3 ori mai puțin decât le-a dat turcilor pe autobuzele Diesel cu care a umplut Bucureștiul când era primărița Capitalei. Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene, atacă în termeni duri detașarea la Ministerul […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Gabriela Firea are un buget de 36 de milioane de euro la Ministerul Familiei, de 3 ori mai puțin decât le-a dat turcilor pe autobuzele Diesel cu care a umplut Bucureștiul când era primărița Capitalei.

Cristian Ghinea, fostul ministru USR al Fondurilor Europene, atacă în termeni duri detașarea la Ministerul Familiei a Biroului de Turism pentru Tineret (BTT), despre care spune că reprezintă un „tun imobiliar” al familiei Firea-Pandele. Trecerea terenurilor, bazelor sportive și a hotelurilor BTT din administrarea Ministerului Sportului la Ministerul Familiei a fost semnalată și de Ziaristii.com încă de acum o lună.

Pentru că „n-o duce capul”, Firea a căzut în capcana lui Ciolacu, acesta vrând s-o tragă pe linie moartă, și a preluat un minister-fantomă unde nu va putea face nimic, scrie Ghinea.

Dar, pentru că tot e într-o poziție de decor, Firea se pregătește să pună pe picioare o afacere cu patrimoniul BTT – cel mai probabil, la ideea soțului Florentin Pandele, primarul de Voluntari, adaugă USR-istul.

Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, a primit cel mai mic buget din tot Guvernul: 183 de milioane de lei (nici 40 de milioane de euro) pe 2022. Foarte probabil, acești bani vor ajunge doar de salarii, pentru că fosta primăriță a Bucureștiului a pregătit o schemă cu 1.000 de angajați!

Înainte să fie senator PSD și primar al Capitalei (2016-2020), Firea a fost director general la revista „Săptămâna Financiară” (patron Dan Voiculescu), cu care a dat faliment.

Cristian Ghinea despre “afacerea BTT” pusă la cade de Gabriela Firea la Ministerul Familiei

Ciolacu i-a dat Gabrielei Firea un minister penibil, cu multe așteptări. Apoi Budăi nu i-a dat mai nimic când s-a rupt de la ministerului lui. Băieții vor să o scoată din cursă, pentru că Marcel vrea să fie el candidat, sa se rotească băieții serviciilor între ei.

Ea, cum nu o duce capul, a pus botul că poate să fie ministru.

Conduce femeia un minister-fantomă. Și a început să se prindă.

Așa că ce s-a gândit? Măcar să facă niște învârteli – o avea Florentin niște idei de imobiliare. Așa că a trecut BTT la Ministerul Familiei.

Pentru cei tineri – BTT e acronim de la Biroul de Turism pentru Tineret, o chestie de are hoteluri de stat și care nu ar trebui să existe. Cred că totuși putem zice că măcar HoReCa se descurcă fără proprietate de stat.

Deci Firea și-a tras niște hoteluri la Familie și face un ban cât e mână moartă în Guvern.

Sau, explicația alternativă ar fi că Firea crede că BTT e cauza pentru care se făceau mai mulți copii pe vremea comunismului și vrea să încerce ceva.

Cum am mai spus: la PSD niciodată nu e cert unde e hoție și unde e prostie.

Colega mea deputat Denisa Neagu a găsit și scris despre politica de natalitate prin BTT.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta