Ghinea, semnal impaciuitor adresat PNL. Gata de guvernare: „Dupa ce vom fi construit autostrazi si vom fi reimpadurit Romania, vom putea spune ca am fost acolo. Si USR PLUS a fost acolo”

Ghinea, semnal impaciuitor adresat PNL. Gata de guvernare: „Dupa ce vom fi construit autostrazi si vom fi reimpadurit Romania, vom putea spune ca am fost acolo. Si USR PLUS a fost acolo”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ghinea, semnal impaciuitor adresat PNL. Gata de guvernare: „Dupa ce vom fi construit autostrazi si vom fi reimpadurit Romania, vom putea spune ca am fost acolo. Si USR PLUS a fost acolo”

( Victor Gheja – politica – AK-24 ) Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a anuntat sambata ca premierul Citu i-a propus sa ramana in guvern, insa a refuzat. „Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni in guvern fara o refacere a coalitiei din care sa faca parte USR PLUS […]

( Victor Gheja – politica – AK-24 )

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a anuntat sambata ca premierul Citu i-a propus sa ramana in guvern, insa a refuzat. „Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni in guvern fara o refacere a coalitiei din care sa faca parte USR PLUS sunt fake news”, a subliniat Ghinea.

„Premierul Citu mi-a propus sa raman ministru si am refuzat, ceea ce confirma si el.

Toate zvonurile legate de presupuse negocieri sau posibilitatea de a reveni in guvern fara o refacere a coalitiei din care sa faca parte USR PLUS sunt fake news.

Am lucrat bine cu premierul si cu toti ministrii din Guvern, nu e nici un secret. Obiectivul urmarit cu indarjire a fost sa avem un PNRR viabil, sustinut de toata Coalitia. Am realizat acest obiectiv.

Nu este un secret, am mai spus-o: am lucrat efectiv la PNRR si am reusit sa il agreez cu Comisia Europeana chiar pana in ultima clipa. Mai exact, pana cu cateva ore inainte ca demisiile noastre, ale ministrilor USR PLUS, sa ajunga in Monitorul Oficial.

Pentru ca PNRR este un plan de tara care va schimba Romania pentru generatii. Dupa ce vom fi construit autostrazi si vom fi reimpadurit Romania, vom putea spune ca am fost acolo. Si USR PLUS a fost acolo.

Voi participa luni la intalnirea cu presedinta Comisiei Europene, la invitatia premierului si dupa consultari cu cei doi copresedinti ai USR PLUS. Pentru ca PNRR este al Romaniei.

P. S. Pentru colegii mei din USR PLUS, focus pe obiectiv: Dan Barna presedinte si USR PLUS la guvernare 2024”, a scris Ghinea pe Facebook.

Florin Citu a declarat, intrebat sambata la Congresul PNL daca i s-a parut o schimbare in aceste zile in discursul lui Dacian Ciolos in sensul acceptarii sale ca premier, ca va face tot posibilul si sunt cele mai mari sanse ca pe viitor sa fie refacuta coalitia de guvernare in formula PNL – USR PLUS – UDMR, cu sprijinul minoritatilor in Parlament si cu el in functia de sef a Executivului.

Purtatorul de cuvant al USR PLUS Ionut Mosteanu a afirmat ca a vazut in discursurile liberalilor la Congresul PNL rostogolirea unei stiri false si anume ca USR PLUS se va intoarce la guvernare cu Florin Citu in functia de premier.

„Pentru PNL varianta Citu premier inseamna guvern minoritar dependent de PSD”, a adaugat el.

Formatiunea a precizat ulterior ca vrea reforme „pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptand orice fel de conditii”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta