Grindeanu pregateste terenul pentru mari tunuri. Vrea ca baronii locali sa gestioneze proiecte mari de infrastructura rutiera: „CNAIR este sufocata”

Grindeanu pregateste terenul pentru mari tunuri. Vrea ca baronii locali sa gestioneze proiecte mari de infrastructura rutiera: „CNAIR este sufocata”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Grindeanu pregateste terenul pentru mari tunuri. Vrea ca baronii locali sa gestioneze proiecte mari de infrastructura rutiera: „CNAIR este sufocata”

( AK-24 – politica ) Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD), afirma, marti, ca sustine ideea descentralizarii unor proiecte de infrastructura rutiera, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor orase, el aratand ca astfel de proiecte ar trebui trecute in administrarea autoritatilor locale sau judetene, pe motiv ca CNAIR este […]

( AK-24 – politica )

Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu (PSD), afirma, marti, ca sustine ideea descentralizarii unor proiecte de infrastructura rutiera, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor orase, el aratand ca astfel de proiecte ar trebui trecute in administrarea autoritatilor locale sau judetene, pe motiv ca CNAIR este „sufocata” de numeroasele proiecte pe care le are in gestiune.

„S-au facut pasi importanti in asocierea Consiliilor Judetene Galati, Braila Ialomita si Calarasi pentru drumul transregio de la Galati-Braila la Calarasi si face parte aceasta asociere din ceea ce am anuntat ca doresc sa fac si aici s-au facut pasi importanti si se vor face in perioada urmatoare si anume faptul ca lucrari de acest tip plus lucrari pentru variantele ocolitoare vreau ca Ministerul Transporturilor si anume CNAIR-ul sa le descentralizeze, sa le dea catre autoritatile locale.

Explicatia este simpla, am mai dat-o, o mai spun o data: in acest moment CNAIR-ul are in gestiune foarte multe proiecte si, din pacate, este sufocat de toate aceste proiecte si atunci acest proces de descentralizare este unul pe care il voi urmari si il vom face”, a declarat Sorin Grindeanu, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Calarasi, informeaza news.ro.

Acesta a mentionat ca „s-au facut pasi importanti” in asa fel incat asocierea dintre cele patru judete sa preia in gestiune ceea ce inseamna drumul transregio.

Grindeanu a mai spus ca si centura ocolitoare a municipiului Calarasi va trece la administratia locala, pentru ca aceasta sa urmareasca lucrarile.

„Experienta de pana acum ne-a aratat ca este necesar acest pas important si ca poate fi o solusie pentru implementarea mai rapida a unor proiecte”, a adaugat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a anuntat, de asemenea, la Calarasi, ca a discutat cu constructorul pasajului de la Drajna, al carui termen de finalizare este, conform contractului cu CNAIR in anul 2023, insa constructorul s-a angajat sa il termine inainte de termenul din contract, respectiv la finalul acestui an.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta