Grupurile de portavioane americane si chinezesti executa exercitii militare, în Marea Chinei de Sud

Grupurile de portavioane americane si chinezesti executa exercitii militare, în Marea Chinei de Sud
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Grupurile de portavioane americane si chinezesti executa exercitii militare, în Marea Chinei de Sud

In fotografie portavionul chinezesc Liaoning, impreuna cu o parte a grupului de insotire in mars prin Marea Chinei de Sud.  Tensiunile dintre China si tarile din sudul Chinei si Marea Filipinelor, au crescut semnificativ în această saptămana. Exercițiile navale efectuate atat de Statele Unite, cat și de China au adunat un numar neobisnuit de nave […]

In fotografie portavionul chinezesc Liaoning, impreuna cu o parte a grupului de insotire in mars prin Marea Chinei de Sud.

 Tensiunile dintre China si tarile din sudul Chinei si Marea Filipinelor, au crescut semnificativ în această saptămana. Exercițiile navale efectuate atat de Statele Unite, cat și de China au adunat un numar neobisnuit de nave de razboi în Marea Chinei de Sud, într-un moment de reanoire a frictiunilor diplomatice, pe masură ce îngrijorarile legate de ambitiile teritoriale ale Chinei cresc.

Portavionul chinezesc Liaoning, impreuna cu grupul insotitor al acestuia, a manevrat duminica prin strâmtoarea strategică Miyako, chiar la sud-vest de Okinawa, un punct separat de tensiune între China și Filipine cu privire la nave de pescuit identificate ca făcând parte din Militia Maritima a Fortelor Armate Populare din China (PAFMM) a dus la o serie de discutii diplomatice aprinse între Manila și Beijing. 

Analiștii militari, au urmărit miscarile grupului portavionului, Liaoningsaptamana aceasta în timp ce parea să traverseze stramtoarea Luzon, care, împreună cu Canalul Bohai, separa Filipine de Taiwan. Această zonă crucială strategică este, de asemenea, granița între Marea Filipinelor și Marea Chinei de Sud și leaga Pacificul de nordul Marii Chinei de Sud.

Manevrele grupului portavionului Liaoning în jurul stramtorii au fost atent observate si monitorizate, de Japonia și Statele Unite.

Numarul crescut de nave nu s-a datorat doar exercițiului naval chinez. Ieri, portavionul american Theodore Roosevelt și Makin Island Amphibious Ready Group (ARG) au desfășurat un exercitiu militar în Marea Chinei de Sud. Grupul de nave militare este format din USS Theodore Roosevelt, crucisatorulcu rachete ghidate din clasa Ticonderoga, USS Bunker Hill ,  Escadrila Destroyer 23 si distrugatorul USS Russell. Grupul USS  Makin Island a fost , de asemenea, format din nave de atac amfibieu, USS  si USS San Diego.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta