Guvernele locale încep să interzică gazele naturale – la ce ar trebui să se aștepte americanii

Guvernele  locale încep să interzică gazele naturale – la ce ar trebui să se aștepte americanii
Ffames of dark gas stove/cooker (shallow DOF)
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Guvernele locale încep să interzică gazele naturale – la ce ar trebui să se aștepte americanii

Sperați să aveți un cuptor cu gaz strălucitor în noua casă? Ce ziceți de un șemineu ca atracție principală a noului tău living? Dacă da, nu vă mutați în Los Angeles, deoarece orașul elimină treptat racordurile la gaze naturale în toate clădirile rezidențiale și comerciale noi începând cu 1 ianuarie 2023. Dar Los Angeles nu […]

Sperați să aveți un cuptor cu gaz strălucitor în noua casă? Ce ziceți de un șemineu ca atracție principală a noului tău living? Dacă da, nu vă mutați în Los Angeles, deoarece orașul elimină treptat racordurile la gaze naturale în toate clădirile rezidențiale și comerciale noi începând cu 1 ianuarie 2023. Dar Los Angeles nu este singurul. Este cea de-a 57-a localitate din California care introduce angajamente de eliminare treptată a gazelor naturale, iar multe orașe din întreaga țară îi urmează exemplul, avertizează The Heritage Foundation.

Într-un efort nechibzuit de a reduce emisiile, localitățile care adoptă astfel de ordonanțe ignoră complet cât de vitale sunt gazele naturale nu numai pentru peisajul nostru energetic mai larg, ci și pentru familii și afaceri.  La nivel național, gazele naturale reprezintă aproximativ 38% din producția de electricitate, iar aproximativ 177 de milioane de americani folosesc gaze naturale pentru a-și încălzi locuințele și pentru a găti.

Dincolo de prevalența sa, gazele naturale sunt, de asemenea, o sursă de energie accesibilă. Se estimează că gazul natural rezidențial costă aproape un sfert din prețul electricității, ceea ce, potrivit Asociației Americane a Gazului, înseamnă o economie medie anuală de peste 1.000 de dolari în ceea ce privește utilitățile casnice.

Iar gazul natural este o sursă de energie relativ curată. Administrația americană pentru informații privind energia menționează că „arderea gazului natural pentru energie produce mai puține emisii de aproape toate tipurile de poluanți atmosferici și de dioxid de carbon (CO2) decât arderea cărbunelui sau a produselor petroliere pentru a produce o cantitate egală de energie”.  Cu toate acestea, chiar și cu toate aceste beneficii luate în considerare, activiștii de mediu preferă să promoveze politici care nu sunt în concordanță cu realitatea, care duc la creșterea prețurilor pentru familii și afaceri și care fac ravagii în ceea ce privește opțiunile consumatorilor.

Pentru proprietarii de restaurante din Los Angeles, noua ordonanță le inhibă capacitatea de a-și extinde afacerile, de a crea mai multe locuri de muncă și de a oferi prețuri competitive pentru clienții restaurantelor. Bucătarii din oraș se bazează deja în mare măsură pe aragazele cu gaz pentru prepararea mâncării. Interzicerea gazelor naturale din oraș va descuraja afacerile să se extindă – dacă noile clădiri nu vor avea conducte de gaz, este puțin probabil ca unele afaceri să deschidă noi locații.

Iar pentru clienții restaurantelor, aceste restricții ar putea însemna, de asemenea, costuri mai mari, deoarece energia influențează foarte mult prețurile alimentelor. Forțarea proprietarilor de afaceri să renunțe la gazele naturale în favoarea aparatelor electrice – mai ales într-un oraș în care prețurile la electricitate depășesc deja media națională – nu va face decât să aibă un impact și mai mare asupra costurilor alimentelor și energiei. În condițiile în care prețurile cresc în ritmuri nemaiîntâlnite în ultimii 40 de ani, interdicțiile privind gazele naturale nu vor face decât să pună gaz pe focul proverbial.

Din nefericire, alte 77 de municipalități din întreaga țară au introdus sau au adoptat o formă de interzicere a racordării la gazele naturale sub pretextul schimbărilor climatice. Unele orașe merg chiar atât de departe încât cer modernizarea prin electrificare a clădirilor existente și a noilor remodelări.

Washington a devenit primul stat care a introdus un mandat la nivel de stat care impune ca toate clădirile nou construite să fie dotate cu sisteme electrice de încălzire și apă caldă.

Iar pe Coasta de Est, ambițioasa lege “Climate Solutions Now Act” din Maryland a inclus o dispoziție care impune elaborarea unor recomandări privind codul clădirilor complet electrice, în efortul de a atinge obiectivul ambițios al statului de a avea emisii nete de carbon zero până în 2045.

Fiecare jurisdicție este diferită, dar toate aceste ordonanțe au un lucru în comun: prin eliminarea opțiunii pentru aparatele pe gaz natural, acestea îi forțează în cele din urmă pe consumatori să se bazeze pe forme de energie mai scumpe și mai puțin fiabile.  În condițiile în care astfel de politici opresive sunt luate în considerare în întreaga țară, împreună cu agenda anti-combustibili fosili a administrației Biden, nu este de mirare de ce prețurile energiei au crescut cu peste 30% în ultimul an.

Și totuși, activiștii preferă mai degrabă să priveze de o resursă vitală fără să țină cont de implicațiile economice grave ale acestor politici care au un impact acut asupra bunăstării și oportunităților americanilor și care îi afectează cel mai mult pe cei mai săraci și mai vulnerabili dintre noi.

Ultimul lucru de care au nevoie americanii este să aibă mai puține opțiuni. Factorii de decizie politică ar trebui să urmărească politici care să ne elibereze potențialul energetic, să le permită americanilor să aibă acces la energie la prețuri accesibile, să ne ajute economia să crească și să respecte alegerea consumatorilor.

Tribuna.US


Distribuie articolul