Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2021. Cîțu: Vom avea un deficit de 7,16% din PIB

Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2021. Cîțu: Vom avea un deficit de 7,16% din PIB
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2021. Cîțu: Vom avea un deficit de 7,16% din PIB

( Laurentiu Gheorghe – Revista 22 ) Actul normativ va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere si vot. Premierul Florin Citu a facut vineri seara o prezentare scurta a proiectului de buget. „În ședința de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificati in […]

( Laurentiu Gheorghe – Revista 22 )

Actul normativ va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere si vot. Premierul Florin Citu a facut vineri seara o prezentare scurta a proiectului de buget.

„În ședința de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificati in cadrul fiscal bugetar pentru 2021, legea bugetului asigurarilor sociale pe anul 2021 si bineinteles acestea fiind insotite de strategia fiscal bugetara pe 2021 – 2023 si raportul privind situatia macroeconomica pe 2021 si proiectia acesteia pe anii 2022 – 2024. Toate acestea vor fi facute publice, au fost in transparenta, dar varianta aprobata va fi facuta publica in momentul in care bugetul va merge in Parlament spre dezbatere si aprobare!, a anuntat premierul Florin Citu, la finalul sedintei de Guvern. Acesta a spus ca deficitul structural va fi de 7,42%, iar cel din PIB – de – 7,16%.

Premierul a precizat ca nu sunt modificări importante fata de cifrele anunțate anterior.

„În ședința de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne același și am să citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei si cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

Întrebat ce modificări s-au făcut la buget, Citu a precizat: „Din fondul de rezerva au fost facute cateva transferuri pentru finanțarea unor proiecte de investitii care erau incluse in anumite anexe. In rest, nu au fost schimbate. Asa cum am prezentat, bugetul ramane in parametri initiali si el merge in Parlament pentru dezbatere”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta