Guvernul de sarlatani
Con artist concept as a scammer and swindler with a long nose covered by a deceptive mask in a 3D illustartion style.

Fiind un diletant in ale economiei nu ma pricep in asa masura incat sa analizez despre ea in termeni de specialitate. Nu inteleg foarte clar, care este interdependenta dintre PIB si nivelul de trai al romanilor, cum interactioneaza macronivelul cu micronivelul, etc. In aceste chestiuni economice, personal judec ca un novice, asa cum judeca si […]

Fiind un diletant in ale economiei nu ma pricep in asa masura incat sa analizez despre ea in termeni de specialitate. Nu inteleg foarte clar, care este interdependenta dintre PIB si nivelul de trai al romanilor, cum interactioneaza macronivelul cu micronivelul, etc.

In aceste chestiuni economice, personal judec ca un novice, asa cum judeca si poporul  din care fac parte. Unica relatie economica pe care o inteleg este cea dintre leafa pe care o am si capacitatea ei de plata si de cumparare. Astfel, sa zicem ca angajatul roman, ridica pe luna salariul minim pe economie, iar pentru cosul zilnic si serviciile sociale vitale este nevoit sa plateasca mai mult decat castiga chiar si cu un leu, atunci guvernul este imbecil. Iar cand aud pe ministrul Catu vorbind de faptul ca suntem pe drumul cel bun, ca s-a imbunatatit balanta de plati, iar totul este sub control, trag cea mai nepatriotica concluzie posibila, suntem o tara de prosti, guvernata de o echipa de sarlatani.

Poporul, oricat de prost este, intelege ca preturile sunt dependente si trebuie corelate cu euro sau cu dolarul, oricine intelege ca daca cumperi de la producatorii din UE un articol de un euro nu poti sa-l vinzi cu 50 de centi, trebuie sa-l vinzi cu un euro si ceva. De asta tarile au guverne si ministri de finante, pentru ca acestia sa nu ne spuna povesti despre macroniveluri si imbunatatirea balantei de preturi, dar sa se gandeasca cum sa coreleze preturile cu pensiile batranilor nostri enigmatici si cuminti. Chiar acest lucru nu-l face guvernul, fapt pentru care eu am sa-l numesc “guvernul de sarlatani”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta