ICCJ a decis reabilitarea lui Nastase. PSD poate sa-l aduca acum in Guvern, la fel ca pe Marian Neacsu

ICCJ a decis reabilitarea lui Nastase. PSD poate sa-l aduca acum in Guvern, la fel ca pe Marian Neacsu
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • ICCJ a decis reabilitarea lui Nastase. PSD poate sa-l aduca acum in Guvern, la fel ca pe Marian Neacsu

( AK-24 – politica ) Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat reabilitarea judecatoreasca a fostului premier Adrian Nastase, in cazul celor doua condamnari pe care le-a suferit, decizia magistratilor nefiind insa definitiva, informeaza news.ro. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, reabilitarea fostului premier Adrian Nastase cu privire cele doua pedepse […]

( AK-24 – politica )

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat reabilitarea judecatoreasca a fostului premier Adrian Nastase, in cazul celor doua condamnari pe care le-a suferit, decizia magistratilor nefiind insa definitiva, informeaza news.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, reabilitarea fostului premier Adrian Nastase cu privire cele doua pedepse cu inchisoarea, una de doi ani si cealalta de patru ani.

“Admite cererea de reabilitarea judecatoreasca formulata de petentul Nastase Adrian. Dispune reabilitarea judecatoreasca a petentului Nastase Adrian cu privire la pedeapsa de 2 ani inchisoare (…) si pedeapsa de 4 ani inchisoare (…), pedepse ce au fost contopite prin sentinta penala nr. 1385/08.05.2014 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 1745/3/2014* (…) stabilindu-se o pedeapsa rezultanta de 4 ani si 6 luni inchisoare”, se arata in minuta instantei.

Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 10 zile de la comunicare.

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a anuntat, in 8 octombrie, ca a depus o cerere de reabilitare judecatoreasca.

Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, in cazul unei persoane condamnate inceteaza decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din sentinta prin care a fost condamnat.

Adrian Nastase are doua condamnari, una in dosarul cunoscut sub denumirea „Trofeul Calitatii” si cealalta in dosarul „Zambaccian”.

Prima condamnare, de doi ani de inchisoare cu executare, a fost data de instanta suprema in iunie 2012, in dosarul in care Nastase a fost deferit justitiei sub acuzatia ca a folosit pentru campania electorala din anul 2004 fonduri platite de firme are s-au inscris la concursul „Trofeul Calitatii”, organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii.

A doua condamnare, de patru ani de detentie, pe numele lui Adrian Nastase a fost data in ianuarie 2014, in dosarul „Zambaccian” in care fostul premier a fost gasit vinovat de luare de mita in forma continuata si santaj.

Adrian Nastase a stat in inchisoare din 26 iunie 2012 pana in 18 martie 2013, cand a fost eliberat conditionat, prin decizie a Tribunalului Bucuresti.


Distribuie articolul