Ignorat de Ministrul Sănătății, Marius Arcăleanu nu mai candidează la șefia Casei de Sănătate

Ignorat de Ministrul Sănătății, Marius Arcăleanu nu mai candidează la șefia Casei de Sănătate
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ignorat de Ministrul Sănătății, Marius Arcăleanu nu mai candidează la șefia Casei de Sănătate

( Vremea Nouă ) SCHIMBARE DE MACAZ… Marius Arcăleanu, actualul director interimar al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, nu și-a mai depus dosarul pentru noul examen organizat de ministerul de resort în data de 16 iunie. Acesta a declarat, pentru redactorii Vremea Nouă, că a luat decizia din motive personale, urmând ca după alegerile […]

( Vremea Nouă )

SCHIMBARE DE MACAZ… Marius Arcăleanu, actualul director interimar al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, nu și-a mai depus dosarul pentru noul examen organizat de ministerul de resort în data de 16 iunie. Acesta a declarat, pentru redactorii Vremea Nouă, că a luat decizia din motive personale, urmând ca după alegerile interne din PNL să dea mai multe detalii. Unele voci spun că Arcăleanu a refuzat să mai candideze după ce ministrul Sănătății l-a ignorat complet pe durata vizitei la Vaslui. În cele câteva ore petrecute în județul nostru, Ioana Mihăilă s-a întâlnit cu toată lumea implicată în sistemul sanitar, pornind de la managerii de spitale, reprezentanții medicilor de familie și terminând cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui, mai puțin cu directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, adică fix cu cel care, în mod normal, reprezintă interesele Ministerului Sănătății în teritoriu. Marius Arcăleanu a exclus această variantă, afirmând că decizia de a nu mai candida a fost luată înainte ca Ioana Mihăilă să vină la Vaslui.

După ce a obținut 45,60 puncte la primul examen organizat de Ministerul Sănătății pentru funcțiile de directori ai caselor județene de sănătate, Marius Arcăleanu, actualul director interimar al instituției din județul Vaslui, era văzut ca principalul candidat pentru a doua sesiune a examenului, programată în data de 16 iunie. Vineri, 4 iunie, a fost ultima zi în care candidații și-au mai putut depune dosarele, însă surpriză de proporții, actualul șef al CJAS Vaslui a decis să nu mai participe la concurs. Descurajat, probabil, și de dificultatea subiectelor, având în vedere că la primul examen doar cinci dintre cei 33 de candidați care au participat au luat notă de trecere, Arcăleanu a decis să se dedice mai mult politicii în perioada următoare, anunțându-și candidatura pentru șefia filialei municipale a PNL Vaslui.

Marele absent de la întâlnirea cu Ministrul Sănătății

Dincolo de energiile pe care le alocă luptei politice, Marius Arcăleanu ocupă în continuare postul de director al Casei de Sănătate Vaslui, iar din această funcție, prezența sa, sâmbătă, alături de Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, trebuia să fie obligatorie. Aceasta a mers la Rebricea, unde a vaccinat mai mulți cetățeni, apoi a venit la Vaslui, unde a participat la maratonul vaccinării, după care a avut o întâlnire cu medicii de familie, cu managerii spitalelor, dar și cu conducerea Direcției de Sănătate Publică. Din tot acest peisaj a lipsit însă un singur personaj, directorul Casei de Sănătate. În timp ce reprezentanții sistemului sanitar dezbăteau problemele cu care se confruntă și stabileau planurile de viitor, Marius Arcăleanu era preocupat de cu totul altele. Sunt voci care susțin că acesta nu a participat la discuții pentru că nu a fost invitat de ministrul Mihăilă, fapt ce arată o rupere a relațiilor între Ministerul Sănătății și actuala conducere a CJAS Vaslui. În ciuda acestor animozități, Marius Arcăleanu va continua să ocupe funcția de director al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui până când o persoană își va depune dosarul de candidatură și va obține cel puțin nota șapte la proba scrisă a examenului.

Singurul candidat la primul examen

Marius Arcăleanu a fost singurul candidat din județul Vaslui, care a participat la concursul organizat de CNAS în data de 6 mai. Acesta a obținut un punctaj de 45.60, fiind declarat respins. Singurii care au reușit să treacă proba scrisă au fost candidații din județele Maramureș (93,30- cel mai mare punctaj), Iași (80,70), Tulcea (79,80), Cluj (79,75) și Bistrița Năsăud (70,10). La primul examen au participat 24 de directori interimari în funcție. În total au fost 54 de candidați înscriși la concurs, însă 21 dintre ei nu s-au prezentat la proba scrisă, speriați fiind, probabil, de dificultatea examenului. În județele unde niciun candidat nu a fost admis, procedura de concurs urmează să fie reluată. Potrivit președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, concursurile pentru conducere CJAS-urilor vor fi organizate până când toate posturile vor fi ocupate de profesioniști. Arcăleanu ocupă funcția de director interimar al CJAS Vaslui din 31 decembrie 2019.


Distribuie articolul