In Vaslui, unii, isi incep pensionarea cu mult timp inainte de a inceta sa lucreze.

In Vaslui, unii, isi incep  pensionarea cu mult timp inainte de a inceta sa lucreze.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • In Vaslui, unii, isi incep pensionarea cu mult timp inainte de a inceta sa lucreze.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui În urma sesizării presei locale din Vaslui, Poliția Română a trimis Direcția de Control Intern pentru a verifica acuzațiile conform cărora, anumiți polițiști din cadrul IPJ Vaslui își umflau artificial veniturile înainte de a ieși la pensie, pentru a putea beneficia de […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

În urma sesizării presei locale din Vaslui, Poliția Română a trimis Direcția de Control Intern pentru a verifica acuzațiile conform cărora, anumiți polițiști din cadrul IPJ Vaslui își umflau artificial veniturile înainte de a ieși la pensie, pentru a putea beneficia de o pensie mai mare.

Se pare că mecanismul consta în mărirea salariului lunar prin cumularea mai multor ore suplimentare, urmând ca pensia să le fie calculată la o sumă aproximativ egală cu 80% din media salariilor de pe ultimele 6 luni.

Acest lucru trebuie să înceteze, indiferent de domeniu. Pensiile trebuie acordate doar pe baza contributivității și atât, indiferent de domeniu. Am susținut mereu polițiștii și dotarea acestora cu echipamente care să le permită desfășurarea activității, însă astfel de practici nu fac cinste profesiei.

Voi urmări cazul de la Vaslui și aștept raportul celor de la Direcția de Control Intern.

În paralel, pentru că am fost întrebat de mai mulți cetățeni, vă anunț că da, VOM ELIMINA pensiile speciale, în primă etapă, pe cele ale parlamentarilor. Guvernul va veni cu o legislație care să fie în acord cu deciziile CCR și ca aceasta să treacă testul constituționalității.


Distribuie articolul