Încă un sabotaj: Firea i-a lăsat fără bani pe bucureștenii cu handicap, ca să pară că Nicușor Dan le-a tăiat ajutoarele!

Încă un sabotaj: Firea i-a lăsat fără bani pe bucureștenii cu handicap, ca să pară că Nicușor Dan le-a tăiat ajutoarele!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Încă un sabotaj: Firea i-a lăsat fără bani pe bucureștenii cu handicap, ca să pară că Nicușor Dan le-a tăiat ajutoarele!

(Robert Mateescu-Ziaristii.ro) marți, 27 octombrie 2020 Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, viitorul tandem primar-viceprimar din București, semnalează o nouă porcărie a Administrației Firea, care încă mai conduce Capitala. Persoanele adulte cu handicap au fost anunțate că în această lună nu-și vor primi banii la timp, ci „la o dată ulterioară, pe care o vom comunica […]

(Robert Mateescu-Ziaristii.ro)

marți, 27 octombrie 2020

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, viitorul tandem primar-viceprimar din București, semnalează o nouă porcărie a Administrației Firea, care încă mai conduce Capitala. Persoanele adulte cu handicap au fost anunțate că în această lună nu-și vor primi banii la timp, ci „la o dată ulterioară, pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare”. Deocamdată nu sunt bani, pentru că Firea a avut grijă de bunăstarea Antenei 3, nu de nevoile persoanelor cu handicap!

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu dau asigurări că persoanele cu handicap vor beneficia și în continuare de stimulentul financiar oferit de Primăria Capitalei. Ei o acuză pe Gabriela Firea de „cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat”.

„Vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare”, a explicat Vlad Voiculescu.

Reacția lui Nicușor Dan

„Firea a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale!”

„Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție.

Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală.”

Reacția lui Vlad Voiculescu

„Vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare!”

„Mă așteptam și totuși speram ca Firea și PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori își folosesc cetățenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administrația Firea a ales să lovească în adulții cu handicap din București pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizeze pe asta pentru alegerile parlamentare!

După ce toată campania a mințit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea și PSD – încă la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare!

În prag de iarnă lasă oameni în situații vulnerabile fără bani doar ca bieții oameni să creadă că noi – care nu am preluat încă mandatele – am fi făcut asta.

Ca viceprimar responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toții cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta.

Îi rog de asemenea pe cei din Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) să transmită acest mesaj clar tuturor celor afectați și vă rog și pe dumneavoastră să dați mesajul mai departe!

P. S. Până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepție: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii. Pe 27 erau alegeri, deh.”


Distribuie articolul