Inceputul sfarsitului, sau sfarsitul inceputului ?

Inceputul sfarsitului, sau sfarsitul inceputului ?

Inainte de a intra in logica evenimentelor de ieri doresc sa va prezint o analiza personala legata de un eveniment care se petrece la granita de est a Ucrainei si care poate reprezenta o lectie de cum se poate rezolva o criza majora. Dupa cum ati aflat zilele trecute a avut loc in Marea Neagra […]

Inainte de a intra in logica evenimentelor de ieri doresc sa va prezint o analiza personala legata de un eveniment care se petrece la granita de est a Ucrainei si care poate reprezenta o lectie de cum se poate rezolva o criza majora.

Dupa cum ati aflat zilele trecute a avut loc in Marea Neagra un amplu exercitiu militar al marinei ruse, paralel in Ucraina a avut loc un exercitiu militar terestru si deasemenea in Dobrogea s-a desfasurat un exercitiu militar al armatei romane in colaborare cu armata americana. Cum bine stiti zilele urmatoare trebuie sa soseasca in Marea Neagra o forta maritima americana compusa din doua nave de razboi.

Unii probabil vazand desfasurarea de forte inclina sa creada ca razboiul este iminent, dar pentru mine aceste ultime manevre militare indica faptul ca aceasta criza se apropie de final, iar fiecare parte trebuie sa-si arate muschii, pentru ca politicienii sa nu cada de fraieri in ochii simpazitantilor lor.

Presedintele Putin probabil se va lauda ca datorita masarii de trupe la granita Ucrainei a reusit sa stavileasca o iminenta invazie a armatei ucrainene. Ucraina se va lauda ca datorita politicii de apropiere de UE si NATO a pus frana expansiunii rusesti. Joe Biden va lamuri opinia publica americana ca un razboi in Ucraina a fost evitat datorita politicii de descurajare a NATO. Germanii vor aprecia si ei prestatia Angelei Merkel care la lamurir pe Putin ca nu este oportun un razboi in Europa. Si uite asa o criza considerata iminenta a fost dezamorsata datorita abilitatii politicienilor si toata lumea poate sa rasufle usurata. Binenteles a fost oferita la schimb retragerea armatei americane din Afganistan, probabil oferind lui Putin un alt teren de joaca.

Si acum sa intram in logica de ieri. Probabil ca USR-PLUS nu va parasi guvernarea, ar fi ilogic si imatur ( nu te superi iti iei jucariile ca sa pleci acasa, ca un copil rasfatat ).  Acum suntem in perioada de „incordare a muschilor”, problema este ca fiecare parte trebuie sa obtina ceva consistent pentru a nu cadea in preferintele electoratului propriu. Dar ce ? Vom vedea daca PNL este de acord cu mutarea solicitata de USR-PLUS si anume demiterea lui Citu, sau se va negocia alta mutare. Cert este ca ambele tabere trebuie sa apara ca invingatoare in fata poporului. Deocamdata USR-PLUS este in postura boxerului care incaseaza pumni cu nemiluita si asteapta gongul izbavitor pentru a nu fi facut KO.

Singura imagine care m-a impresionat ieri a fost aceea a medicului Andreea Moldovan, un specialist recunoscut pentru profesionalism si care nu merita sa fie tratata cu asemenea obraznicie de niste „sosoace” de mahala.


Distribuie articolul