Inceputul sfarsitului, un fenomen care a intarziat 30 de ani in Judetul Vaslui .

Inceputul sfarsitului, un fenomen care a intarziat 30 de ani in Judetul Vaslui .
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Inceputul sfarsitului, un fenomen care a intarziat 30 de ani in Judetul Vaslui .

 PSD Vaslui se grabeste sa-si scalde rezultatul de la alegeri. Daca recapitulam vedem ca la Vaslui au castigat functia de primar dar au pierdut Consiliul Local, deoarece cred ca este putin probabil ca cei 8 consilieri liberali si cei 4 consilieri de la USRPLUS sa faca alianta cu psd-istii, cu alte cuvinte primarul Paval va […]

 PSD Vaslui se grabeste sa-si scalde rezultatul de la alegeri. Daca recapitulam vedem ca la Vaslui au castigat functia de primar dar au pierdut Consiliul Local, deoarece cred ca este putin probabil ca cei 8 consilieri liberali si cei 4 consilieri de la USRPLUS sa faca alianta cu psd-istii, cu alte cuvinte primarul Paval va deveni pentru urmatorii  4 ani un pensionar de lux , Barladul este liberal iar impreuna cu USRPLUS vor forma o coalitie puternica in Consiliul Local si la Negresti  PSD a pierdut functia de Primar.

A castigat Buzatu functia de Presedinte de Consiliu Judetean dar , va trebui sa se supuna pretentiilor lui Dan Marian si a celor de la PRORomania si probabil sa cedeze cele doua locuri de vicepresedinti pentru a putea sa-si poata pune in aplicare planurile. Per ansamblu PSD Vaslui cu toate aparentele de mare castigator a alegerilor din 27 septembrie a inceput sa sangereze puternic, de acum va trebui sa asculte si de vocile altora.

PSD Vaslui este pe drumul cel bun declara cu nonsalanta unii lideri PSD locali. Da, este pe drumul bun ca boul la abator, crede ca a plecat in excursie si ca vede lumea dar va ajunge in frigiderul istoriei. Se amuza oamenii rationali de PSD si de Buzatu. Au pierdut partida fata de 2016 si ei se fac ca traiesc o sarbatoare. PSD la nivelul judetului au pierdut Consiliul Local al Municipiului Vaslui, au pierdut se pare pentru mult timp Primaria si Consiliul local Barlad, au pierdut Primaria Negresti, erau la un pas sa piarda si Primaria Murgeni, au pierdut multe primarii din judet, au pierdut multe functii de consilieri, Buzatu va trebui sa faca plecaciuni in fata ALDE Vaslui si a PRORomania in Consiliul Judetean. Pentru PSD Vaslui aceasta victorie este o victorie a la Pirus, o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere.

Aceste alegeri au scos in evidenta un PSD aproape respins de locuitorii oraselor vasluiene. In Barlad fieful lui Solomon devine ca si inexistent. In orasul Vaslui incet-incet incepe sa nu mai conteze, numai in mediul rural se mai voteaza un partid care in anii 1990-1996 reprezenta politica judetului.

Vasluienii nu pot sustine la nesfarsit un partid fara directie, condus de persoane prafuite, de moda veche si care nu pot trece cu ideile lor dincolo de granitele judetului. Acesti politicieni de moda veche se pierd imediat pentru ca dincolo nu pot vorbi decat cu mainile si picioarele si nu pot prezenta macar un singur proiect interesant.

Ce inseamna PSD-ul si relatiile sale cu educatia? Cu cultura, cu doleantele tineretului? Intre politicienii implicati in politica PSD si curentele politice europene este o distanta infricosatoare. Victoria lui Buzatu si alui Paval nu are nici un semn de modernitate. Este o dovada a stilului vechi si al supravietuirii personajelor care fac politica si afaceri in stilul anilor 1990-2000.

Se schimba lumea! Pe alocuri chiar o i-a razna. Chiar si la americani. Vine o generatie noua, culta, mestera la vorbe, cu idei, uneori agresiva in sensul bun al cuvantului. Din pacate, la PSD, noua generatie este tot o copie palida a lui Buzatu, Paval, etc. Dar palida rau de tot si departe tare de curentele de idei din lume.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta