Intră iar groaza în mafie: Parchetul European condus de Kovesi ar prelua 200 de dosare din România începând cu 1 iunie

Intră iar groaza în mafie: Parchetul European condus de Kovesi ar prelua 200 de dosare din România începând cu 1 iunie
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Intră iar groaza în mafie: Parchetul European condus de Kovesi ar prelua 200 de dosare din România începând cu 1 iunie

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi poate prelua, de la 1 iunie, 200 de dosare de corupție din România, a anunțat joi Crin Bologa, actualul șef al DNA, la Europa FM. Potrivit acestuia, DNA identifică dosarele care se încadrează în aria de competență a EPPO, trimite notificări, iar […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi poate prelua, de la 1 iunie, 200 de dosare de corupție din România, a anunțat joi Crin Bologa, actualul șef al DNA, la Europa FM. Potrivit acestuia, DNA identifică dosarele care se încadrează în aria de competență a EPPO, trimite notificări, iar procurorii europeni anunță ce anume vor prelua.

Se ajunge astfel, în final, la aceeași situație de care oligarhii și politicienii din România au fugit cu disperare în ultimii ani: instrumentarea dosarelor de mare corupție de către un Parchet condus de Kovesi.

Pentru neutralizarea acesteia, sistemul mafiot din țară a depus eforturi extraordinare în ultimii 10 ani. Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță și-au asmuțit televiziunile, care ani în șir, zi de zi, au purtat campanii de linșaj mediatic. Afaceriști și politicieni au angajat organizația israeliană Black Cube, unde lucrează foști agenți Mossad, ca să găsească informații compromițătoare și să o discrediteze.

Au fost plătite articole defăimătoare în presa străină și s-a încercat accesarea unor înalți demnitari din Occident, pentru ca procuroarei să-i fie barată ascensiunea către șefia EPPO.

În țară, Kovesi a fost destituită abuziv de Tudorel Toader, la ordinul lui Dragnea, iar Curtea Constituțională a dat o sentință pe persoană fizică, special pentru procuroare, ca să-i interzică dreptul de a se apăra. Apoi, PSD a făcut lobby la Bruxelles împotriva fostei șefe DNA, ca s-o împiedice să candideze la postul pe prim-procuror european. S-a ajuns inclusiv ca Adina Florea, șefa Secției Speciale înființate de PSD, să îi deschidă dosar penal, fără să aibă vreo dovadă sau vreun indiciu că ar fi vinovată de acuzațiile aduse.
La doi ani după începerea urmăririi penale împotriva Codruței Kovesi de către Secția Specială, dosarul acesteia conține, în continuare, o singură filă: cea de deschidere a anchetei. Nicio altă probă n-a mai fost depusă, de atunci, la cauza respectivă.

Parchetul European se va ocupa de marea corupție din țările UE, și în special de corupția financiară care implică și fonduri europene.


Distribuie articolul