Ioana Mihăilă: Vom continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar / L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi supraviețui. Mi-a răspuns că speră că da

Ioana Mihăilă: Vom continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar / L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi supraviețui. Mi-a răspuns că speră că da
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ioana Mihăilă: Vom continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar / L-am întrebat pe Vlad Voiculescu dacă voi supraviețui. Mi-a răspuns că speră că da

( Redacția  – G4Media.ro ) Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, în prima conferință de presă, că va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate, vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar. Ioana Mihăilă a mai declarat că l-a întrebat pe Vlad Voiculescu dacă va supraviețui, […]

( Redacția  – G4Media.ro )

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, miercuri, în prima conferință de presă, că va continua concursurile pentru casele județene de asigurări de sănătate, vor fi organizate concursuri corecte pentru celelalte funcții din sistemul sanitar.

Ioana Mihăilă a mai declarat că l-a întrebat pe Vlad Voiculescu dacă va supraviețui, iar acesta i-a răspuns că speră că da.

Noul ministru a precizat că se va concentra pe trei priorități: atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții, creșterea accesului la servicii medicale de bază, reforma managementului spitalelor.

„Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare”, a subliniat Ioana Mihăilă.

La conferința de presă a Ioanei Mihăilă au asistat și Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Principalele declarații:

Avem o șansă de a remedia măcar o parte din probleme în perioada următoare.

Mandatul meu se va concentra pe următoarele 3 priorități:

1. Atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții. În cadrul PNRR am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiții implementate corect pot să facă diferența dintre viață și moarte, dintre demnitate și disperare.

2. Creșterea accesului la servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească: ambulatorii, caravane medicale etc.

3. Reforma managementului spitalelor: Avem nevoie de oameni bine pregătiți. Pentru asta vom continua concursurile pentru CJAS și Adrian Gheorghe va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de manangement din sistemul sanitar.

Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare.

Voi încuraja toate elementele de reformă, e o datorie față de cetățeni și pentru încrederea în sistemul sanitar și în guvernare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta