Ion Rădoi, baronul sindical de la metrou, și-a adus grupul mafiot la protestele CapVid. Agramat, amenință Guvernul: „Când vânturi furtună, culegi vânt… sau invers”

Ion Rădoi, baronul sindical de la metrou, și-a adus grupul mafiot la protestele CapVid. Agramat, amenință Guvernul: „Când vânturi furtună, culegi vânt… sau invers”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ion Rădoi, baronul sindical de la metrou, și-a adus grupul mafiot la protestele CapVid. Agramat, amenință Guvernul: „Când vânturi furtună, culegi vânt… sau invers”

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro ) Printre participanții la protestul CapVid de luni seara, din Piața Victoriei din București, care au premers violențele din Piața Unirii,  s-a numărat și un grup de la sindicatul de la metrou, condus însuși baronul Ion Rădoi, fost deputat și senator PSD. La trei zile după acțiunea în forță prin […]

( Robert Mateescu – Ziaristii.ro )

Printre participanții la protestul CapVid de luni seara, din Piața Victoriei din București, care au premers violențele din Piața Unirii,  s-a numărat și un grup de la sindicatul de la metrou, condus însuși baronul Ion Rădoi, fost deputat și senator PSD.

La trei zile după acțiunea în forță prin care au oprit circulația metroului, paralizând transportul în București, Ion Rădoi și „locotenenții” s-au amestecat printre manifestanții anti-„botniță” și anti-restricții, în Piața Victoriei.

Rădoi și grupul său mafiot (așa cum l-au definit premierul Cîțu, ministrul Drulă și alți oficiali) încearcă să creeze haos și să-și păstreze astfel uriașele privilegii, obținute în timp prin căpușarea metroului.

O amenințare a lui Ion Rădoi s-a înecat în agramatisme specifice unei gândiri confuze: „Așteptăm să vedem ce se întâmplă. Nu se va întâmpla nimic – o să se aleagă cu nimic. Adică, cum spune românul: când vânturi furtună, culegi vânt… sau invers”.

Radoi voia să spună „Când semeni vânt, culegi furtună”, dar nu i-a ieșit.

O reporteriță l-a întrebat: „Mai luați în calcul un nou protest? Va fi oprită din nou circulația trenurilor? La asta vă referiți… dacă nu veți ajunge la o înțelegere cu reprezentanții Metrorex și cu Ministerul Transporturilor?”.

Rădoi a răspuns amenințător: „Fiți siguri!”.

Unitatea – Sindicatil Liber din Metrou (USLM), gruparea sindicală care se comportă ca un grup mafiot, a amenințat pe pagina sa de Facebook: „Alții au fost mai hotărâți atunci când au dat de autorități care refuzau dialogul. A nu se înțelege greșit: este doar o informare”.

Dar nu este o simplă informare, ci o amenințare de tip interlop, bazată și pe fotografiile care însoțesc mesajul.

„Floricica e cu noi!”

La protestul din București au participat mai mulți lideri ai partidului AUR, în frunte cu copreședintele George Simion. N-a lipsit nici senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă parlamentar pe lista AUR și exclusă la scurt timp după alegeri.

Printre manifestanți s-a aflat și Daniel Ghiță, deputat PSD de Ilfov, omul Gabrielei Firea.

Ca de obicei, și-a făcut simțită prezența și exotica Floricica Dansatoarea, care striga isteric spre camerele TV: „Vrem paceeeeeeee! Pace vreeeeeeem!”

Câteva zeci de manifestanți au scandat în cor: „Floricica e cu noi! Floricica e cu noi!”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta