Ipocrizia perfectă a liderilor AUR: „Noi îi iubim pe evrei!” – senatorul Claudiu Richard Târziu

Ipocrizia perfectă a liderilor AUR: „Noi îi iubim pe evrei!” – senatorul Claudiu Richard Târziu
 • Acasă
 • /
 • Politică
 • /
 • Ipocrizia perfectă a liderilor AUR: „Noi îi iubim pe evrei!” – senatorul Claudiu Richard Târziu

( Vladimir Munteanu – Ziaristii.ro ) Pe un hol din Senatul României, George Simion și Claudiu Richard Târziu, cei doi lideri ai partidului naționalist AUR, au organizat o conferință de presă care, prin declarațiile lor, a degenerat într-un spectacol grotesc. Ipocrizia crasă a fost întrecută în penibilitate doar de morga de „aleși ai istoriei” cu […]

( Vladimir Munteanu – Ziaristii.ro )

Pe un hol din Senatul României, George Simion și Claudiu Richard Târziu, cei doi lideri ai partidului naționalist AUR, au organizat o conferință de presă care, prin declarațiile lor, a degenerat într-un spectacol grotesc. Ipocrizia crasă a fost întrecută în penibilitate doar de morga de „aleși ai istoriei” cu care cei doi naționaliști și-au spoit chipurile.

Incapabili să convingă presa că:

– nu au incitat la violențele comise în timpul protestelor anti-restricții

– nu au organizat mobilizarea pentru aceste proteste în rețeaua de propagandă controlată de AUR

– nu au intenția să pună în pericol sănătatea publică prin incitarea la nerespectarea normelor sanitare anti-Covid

– nu i-au susținut pe huliganii care au țipat – la proteste și pe grupurile de Facebook din siajul AUR – injurii la adresa medicilor din ATI care luptă pentru salvarea celor infectați…

… incapabili, în esență, să demonstreze că sunt liderii unui partid format din oameni cu mintea întreagă, neafectată de extremism și de conspiraționismul imbecil, cei doi lideri AUR au eșuat în încercarea lor de a da o lovitură de imagine favorabilă AUR.

Conferința de presă a fost organizată în grabă, sub presiunea faptului că, în Parlamentul României, urmează a se adopta o declarație de condamnare a acțiunilor și manifestărilor xenofobe și antisemite care infestează spațiul public românesc de ceva vreme.

De ce se tem naționaliștii legionaroizi de declarația de condamnare a antisemitismului?

În textul declarației de condamnare a antisemitismului, inițiată de deputatul Silviu Vexler, reprezentatul comunității evreiești în Parlament, există numeroase elemente care se află în coliziune cu discursul de elogiere a „martirilor” legionari promovat de AUR, precum și cu ideologia ventilată ani în șir în paginile Revistei ROST, coordonată de actualul lider al formațiunii naționaliste, senatorul Claudiu Richard Târziu.

În această declarație se precizează:

„Având în vedere manifestările recente și pericolul pe care acestea îl prezintă pentru publicul larg, necesitatea consolidării politicilor de eliminare a oricăror forme de antisemitism, cât și imperativul exprimării unui puternic ngajament politic de a acționa hotărât împotriva tuturor mijloacelor de promovare ale acestor percepții, bazate pe ură împotriva evreilor, Camera Deputaților:

 • condamnă cu fermitate atacul virulent antisemit îndreptat împotriva Teatrului Evreiesc de Stat și orice altă formă de antisemitism;
 • protestează față de tentativele de reabilitare a Mișcării Legionare, a lui Ion Antonescu și/sau a altor criminali de război;
 • reafirmă hotărârea membrilor săi pentru susținerea în continuare în plan legislativ și instituțional a acțiunilor de combatere a oricăror forme și manifestări de antisemitism;
 • solicită puterii executive și puterii judecătorești să ia toate măsurile necesare pentru punerea în aplicare a Legii nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război;
 • solicită autorităților locale să inițieze cu celeritate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, demersurile necesare pentru înlocuirea denumirii străzilor care conțin numele unor persoane vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război;
 • susține importanța deosebită pe care o are punerea în valoare a patrimoniului evreiesc din România, atât material cât și cultural, ca forme de recunoaștere pentru contribuția evreilor la dezvoltarea României”.

AUR a refuzat să-și asume acest demers. În viziunea liderilor AUR, condamnarea antisemitismului ar fi doar o modalitate de a manipula opinia publică, iar în România nu ar exista rasism, antisemitism, xenofobie.

În fapt, partidul naționalist AUR, prin vocea senatorului Sorin Lavric, a reușit ceea ce nici Vadim Tudor și toxicul PRM nu au avut puterea să facă: să elogieze, de la tribuna Parlamentului, figuri de legionari și antisemiți ai României interbelice, sub pretextul că aceștia au fost „martiri ai credinței creștine”.

„Iubirea de evrei” a liderilor AUR

Senatorul AUR Claudiu Richard Târziu, dovedind o ipocrizie șocantă pentru un autodeclarat „creștin ortodox practicant”, le-a spus jurnaliștilor, în conferința de presă de astăzi, că „noi îi iubim pe evrei”!

Senatorul se face că uită declarațiile prin care colegul lui de partid și de Senat, filosoful Sorin Lavric, i-a elogiat pe legionarii Valeriu Gafencu, Constantin Oprișan, Virgil Maxim (despre care nu există absolut nicio dovadă că, în închisoarea comunistă, s-au dezis de ideologia legionară, naționalistă și antisemită), precum și pe antisemitul Mircea Vulcănescu (tehnocrat al regimului Ion Antonescu și implicat activ în politica antisemită a Mareșalului).

Dacă are totuși memoria neafectată, atunci senatorul AUR oferă un scabros număr de circ, un circ al ipocriziei deșănțate.

Lecturând textul declarației de condamnare a antisemitismului și xenofobiei, observăm că sunt condamnate „tentativele de reabilitare a Mișcării Legionare, ale lui Ion Antonescu și/sau a altor criminali de război”. Adică, se condamnă exact ceea AUR, prin vocea senatorului Sorin Lavric, a comis în Parlamentul României, elogiind legionari și antisemiți.

Prin refuzul asumării unor principii democratice (așa cum este condamnarea antisemitismului și a xenofobiei) și prin organizarea unor proteste tot mai violente de stradă, care subminează efortul medicilor de a opri pandemia de Covid-19, AUR își arată tot mai mult chipul hidos și extrem de toxic pentru destinul euro-atlantic al României: un partid naționalist, cu puseuri legionaroide și cu un miros tot mai greu de mlaștină siberiană.


Distribuie articolul