Istoria ii va tine minte pe cei care au facut ceva si nu pe cei care au vrut sa incerce si au sfarsit prin a se lamenta.

Istoria ii va tine minte pe cei care au facut ceva si nu pe cei care au vrut sa incerce si au sfarsit prin a se lamenta.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Istoria ii va tine minte pe cei care au facut ceva si nu pe cei care au vrut sa incerce si au sfarsit prin a se lamenta.

Daca pana acum nu-mi imaginam ca visurile unora pot deveni cosmaruri pentru altii, iata ca acestea sunt pe cale sa se indeplineasca.  Partidul AUR conform ultimelor sondaje a intrecut alianta USR-PLUS devenind a treia forta politica din Romania. Dar cine sunt cei de la AUR, Acest partid nu este doar George Simion mai este si […]

Daca pana acum nu-mi imaginam ca visurile unora pot deveni cosmaruri pentru altii, iata ca acestea sunt pe cale sa se indeplineasca.  Partidul AUR conform ultimelor sondaje a intrecut alianta USR-PLUS devenind a treia forta politica din Romania.

Dar cine sunt cei de la AUR, Acest partid nu este doar George Simion mai este si Claudiu Tarziu care are experienta in promovarea cauzelor ultraconservatoare, sau Sorin Lavric, un intelectual specializat in carti misogine si cu voia dvs, mai este si Sosoaca, chiar daca aceasta pentru imaginea partidului a fost exclusa mai mult de fatada.

Partidul AUR a fost un refugiu pentru romanii ignorati de clasa politica in cei 31 de ani, iar acesta s-a adresat si continua sa se adreseze unui public marginalizat de politicienii mainstream. In opinia mea Simion si ai lui au reusit sa exprime in limbaj popular anxietatile si nemultumirile celor care au fost ocoliti de roadele belsugului capitalist, dar si a unei parti a diasporei care munceste din greu prin UE si a plecat de aico din considerente economice, nu din vreun atasament pentru cine stie ce valori politice.

Daca adaugam la aceste observatii si masurile punitive aplicate de guvern in loc de informare si deasemenea efectele economice asupra paturilor sarace ale populatiei, care nu muncesc on-line si isi asigura existenta prin munca uneori la negru avem tabloul ascensiunii AUR.

Faptul ca politicienii AUR din parlament au porniri extremiste, intrebarea se pune daca si votantii sau simpatizantii acestui partid sunt cu adevarat extremisti ?  Personal nu cred, probabil ca exista un nucleu, dar majoritatea electoratului AUR il reprezinta oamenii dezamagiti, lipsiti de orizont si care cauta in AUR oaza de siguranta si de ce nu de speranta. Acesti oameni sunt atrasi de acest partid extremist, deoarece acesta propune solutii simple la probleme complexe si se pozitioneaza radical fata de mainstreamul politic.

Probabilitatea ca acest partid sa ramana relativ unit este destul de mare, iar in 2024 poate sa produca surpriza. Din opozitie AUR are oportunitatea de a critica si de a-si construi o platforma in care sa devina mai puternic. Electoratul AUR este totusi instabil dar acest partid poate atrage voturi mai multe decat USR-PLUS care are un electorat destul de stabil dar limitat ca numar. Trebuie incercat ca USR-PLUS sa inceapa sa raspunda nevoilor oamenilor, iar prin acest fapt va putea sa atraga si din electoratul AUR. Temele AUR propun rezolvari proaste la probleme reale. Nu trebuie sa-i ignoram sau sa-i desconsideram pe cei care le indica, dimpotriva, trebuie aratat ca dorintele acestora sunt legitime, dar ca exista solutii mai bune pentru rezolvarea lor. Important este ca USR-PLUS sa nu inteleaga din acest ultim sondaj ca discursul politic trebuie mutat si mai la dreapta decat este acum. Exista acest risc, ca USR-PLUS sa adopte un mesaj extremist intr-o forma mai blanda, dar nu ar face decat sa valideze si mai mult o miscare antisistem, fara un castig semnificativ pe termen lung.


Distribuie articolul