Iulian Bulai, deputat USR-PLUS: „Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției”

Iulian Bulai, deputat USR-PLUS: „Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Iulian Bulai, deputat USR-PLUS: „Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Iulian Bulai (USR-PLUS), președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a verbalizat marți ceea ce, în lumea presei și chiar într-o mare parte a publicului, se discută deja de multă vreme: TVR a devenit o instituție nereformabilă, unica soluție fiind de a o desființa și reconstrui din temelii, după modelul […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Iulian Bulai (USR-PLUS), președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a verbalizat marți ceea ce, în lumea presei și chiar într-o mare parte a publicului, se discută deja de multă vreme: TVR a devenit o instituție nereformabilă, unica soluție fiind de a o desființa și reconstrui din temelii, după modelul aplicat de Grecia.

Cotropită de pile, nepotisme și clientelă politică, sufocată de incompetență și bugetofagă irecuperabilă, televiziunea publică a ajuns la stadiul în care consumă 9 milioane de euro pe lună (45 de milioane de lei în februarie 2021) ca să transmită în prime-time concerte înregistrate cu Fuego, filme proletcultiste precum “Burebista” sau “August în flăcări”, din perioada național-comunistă, delirul conspiraționist, dar și emisiunile antioccidentale, antidemocratice și antiamericane ale lui “Sărmăluță” Cristache.

Aproape 2.200 de angajați în 2019 pentru niște programe de o calitate execrabilă și emisiuni politice de tip – Antena 3-România TV

Cu toate că programele difuzate sunt de cea mai slabă calitate, TVR are de câteva ori mai mulți angajați decât oricare altă televiziune din România. În 2019, au fost raportați 2.198.

Cum un număr atât de mare de oameni – toți angajați la stat și organizați în sindicate care se opun vehement oricărei reforme – nu poate fi dislocat, singura soluție eficientă rămâne cea adoptată acum câțiva ani de guvernul grec: dizolvarea societății și înființarea alteia, de la zero.

„Trebuie reconstruit de la zero. O instituție cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajați care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă“

Iulian Bulai a declarat, pentru Libertatea: “Singura soluție de reformă a TVR acum este desființarea instituției. Liderii USR-PLUS au susținut concurs public pentru funcția de director general. PNL și UDMR nu au susținut”.

Deputatul critică decizia coaliției de guvernare de a dubla funcțiile de conducere în cadrul TVR și al Radioului public, pentru ca fiecare partid să poată avea propriul șef acolo. Bulai afirmă că unica soluție de transformare a televiziunii publice într-un post serios și profesionist este reinventarea sa: „Trebuie reconstruit de la zero. O instituție cu un buget de 80 de milioane, cu peste 2.000 de angajați care oferă platitudini. Trebuie realizată o reformă profundă“.

Acest lucru nu se poate întâmpla însă în lipsa unei voințe politice, crede Bulai.

Deputatul a fost atacat violent, în ultimele luni, pentru luările sale de poziție în privința TVR și a Radioului public.


Distribuie articolul